Feedback company reviews
Onze kliniek ontvangt een 9.1 uit 394 reviews op Feedback Company

vragen over botox

Wat zijn de meest gestelde vragen over Botox?

1. Wat kost een Botox behandeling?

De prijs van een Botox behandeling is afhankelijk van het aantal zones dat behandeld wordt. Kliniek Vrijdag heeft een vanaf prijs van 99 euro, voor een halve zone. De prijs voor 1 zone is 169 euro. Bekijk hier de complete prijslijst.

2. Wat is een Botox zone?

Botox wordt voor meestal gebruikt voor behandelingen van rimpels in het (voor)hoofd. Een zone kan zijn de fronsrimpels (de verticale lijn tussen de wenkbrauwen), de voorhoofdsrimpels (horizontale lijnen op het voorhoofd) of de kraaienpootjes (de rimpeltjes naast de ogen).

3. Voor welke rimpels is Botox geschikt?

Met name de fronsrimpelsvoorhoofdsrimpels en kraaienpootjes. Op deze plaatsen is je mimiek het meest zichtbaar, daardoor ontstaan rimpels. Na een Botox behandeling worden de spieren niet meer geactiveerd. Na verloop van tijd verdwijnen daardoor de rimpels, dus ook wanneer het gezicht neutraal is, geleidelijk.

De fronsrimpel is de meest behandelde Botox zone. De wenkbrauwen worden een fractie gelift en de fronsrimpel (boze blik) wordt voorkomen. De blik wordt daardoor open en optimistisch.

4. Is Botox veilig?

Botox is een buitengewoon veilig geneesmiddel dat in de geneeskunde (neurologie, urologie, dermatologie) al meer dan 30 jaar gebruikt wordt. De botuline toxine (werkzame stof van Botox) werkt alleen op de behandelde spiertjes en heeft geen effect op de rest van het lichaam.

5. Wat zijn de bijwerkingen van Botox?

In de eerste week kan het wat gevoelig zijn. Een beurs plekje en soms wat stijf gevoel daar waar geprikt is, tintelingen en soms een zwaar gevoel op de wenkbrauwen. Al deze (normale) bijwerkingen zijn met circa 10 dagen weer verdwenen. In minder dan 1% van de gevallen kan het voorkomen dat er wat krachtvermindering ontstaat in de spiertjes die de wenkbrauwen optillen. Hierdoor kan de wenkbrauw enkele weken wat zwaar kan aanvoelen. Dit komt alleen voor indien de voorhoofdsrimpels worden behandeld (daar is dus geen risico op bij de behandeling van kraaienpootjes en fronsrimpel).

6. Hoe lang duurt de behandeling?

Normaal gesproken sta je binnen een half uur weer buiten. De behandeling op zich duurt circa 5 à 10 minuten. Een gesprek met de cosmetisch arts gaat daar altijd aan vooraf.

 7. Is de behandeling pijnlijk?

De meeste mensen ervaren een Botox behandeling niet als pijnlijk en omschrijven het als een speldenprikje. Botox wordt met een heel klein dun naaldje geïnjecteerd in de huid. Na de behandeling kan de huid oppervlakkig wat gevoelig zijn.

8. Hoe kies ik de beste kliniek voor een Botox behandeling?

Wij raden je aan te kiezen voor een kliniek met een goede reputatie. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoeveel ervaring de cosmetisch arts heeft, welk merk botuline toxine (Botox) wordt gebruikt en waar je terecht kunt met jouw vragen over Botox.

9. Wanneer is het effect van een Botox behandeling zichtbaar?

Enkele dagen na behandeling begint de Botox te werken en zie je al een kleine vermindering van de rimpels. Na 2 weken is het effect maximaal. De rimpels zijn dan al veel minder diep, de huid wordt in de weken hierna steeds gladder. Wanneer de spieren sterker / de rimpels dieper zijn, dan is het effect soms iets later zichtbaar.

10. Hoe lang blijft het effect zichtbaar?

Gemiddeld 3 tot 5 maanden. Vaak is het zo dat na meerdere behandelingen het effect langer aanhoudt. Om het gewenste resultaat te behouden is het nodig de behandeling weer te herhalen. Wanneer de spieren sterker / de rimpels dieper zijn, kan het zijn dat er in het begin om de 3-4 maanden moet worden behandeld.

11. Wat zijn adviezen na een Botox behandeling?

Na de behandeling heb je geen pijn en kun je jouw normale dagelijkse bezigheden hervatten. Je kan de behandelde spiergroepen extra activeren gedurende 2 tot 3 uur na de behandeling (bijv. frons de wenkbrauwen, trek je wenkbrauwen op of gebruik je lachspieren). Deze oefeningen helpen Botox zich intramusculair beter te fixeren. Hoewel dit kan helpen, heeft het geen grote invloed op het resultaat als je het nalaat.

Vermijd om de behandelde zones te masseren of erop te wrijven gedurende 24 uur na je behandeling. Wij raden aan op te passen met (het verwijderen van) make-up of bij het reinigen van het gezicht.

Gedurende 4 uur na de behandeling mag je niet gaan liggen en geen inspannend werk doen. Buig je hoofd niet te lang naar beneden. Je mag gerust een douche nemen en je andere dagelijkse activiteiten uitvoeren.

Gedurende 24 uur na de behandeling mag je niet zonnebaden, onder de zonnebank of in de sauna gaan. Kleine zwellingen zullen in de uren na de behandeling verdwijnen. Eventuele kleine blauwe plekjes mag je voorzichtig camoufleren.

Op deze pagina vind je onze uitgebreide adviezen over herstel en nazorg na een Botoxbehandeling.

Heb je nog meer vragen over Botox? Je bent van harte welkom deze te stellen tijdens een vrijblijvend intakegesprek met onze cosmetisch arts.