zorgkaart
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 6 reviews op Zorgkaart Nederland
Feedback company reviews
Onze kliniek ontvangt een 9.1 uit 394 reviews op Feedback Company

Kaaklijn / kin

Wat is het?

De kaaklijn en kin worden naar verloop van tijd minder strak doordat 2 belangrijke eiwitten (collageen en elastine) in de huid in de loop der jaren gaan afnemen. Hierdoor neemt het volume en de elasticiteit af. Het overgebleven vetweefsel zakt naar de plek met de minste weerstand; omlaag. Hierdoor neemt het volume van de jukbeenderen en de wangen af, verdiept de neuslippenplooi en ontstaat er bij veel mensen huidoverschot en volume op de kaak- en kinlijn. Omdat het kaakbot krimpt verandert de vorm van je gezicht; er ontstaan hamsterwangen.

kaaklijn filler

Bij een kaaklijnbehandeling met fillers worden meestal hyaluronzuurfillers gebruikt. Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomende stof in het lichaam die helpt bij het vasthouden van vocht en het geven van volume aan de huid. Het wordt als veilig beschouwd en de resultaten zijn meestal tijdelijk, variërend van zes maanden tot ongeveer een jaar.

Behandeling

Hoe gaat de behandeling?

Tijdens de procedure zal onze cosmetisch arts de filler met behulp van een dunne naald of canule op strategische punten in de kaaklijn injecteren. De exacte injectiepunten worden bepaald op basis van de individuele anatomie en de gewenste resultaten. De filler wordt geïnjecteerd om de contouren van de kaaklijn te versterken, het volume te herstellen en de symmetrie te verbeteren.

De voordelen van een kaaklijnbehandeling met fillers kunnen zijn:

  • Definitie en versterking van de kaaklijn: Door fillers toe te voegen aan de kaaklijn kunnen de contouren van het gezicht worden verbeterd, waardoor een scherpere en meer gedefinieerde kaaklijn ontstaat.
  • Verbetering van de gezichtssymmetrie: Fillers kunnen worden gebruikt om asymmetrie in de kaaklijn te corrigeren, waardoor een meer evenwichtige en symmetrische uitstraling van het gezicht wordt bereikt.
  • Verjongingseffect: Naarmate we ouder worden, kan het volume in het gezicht afnemen, inclusief in de kaaklijn. Door fillers te gebruiken, kan het verloren volume worden hersteld, waardoor een jeugdigere uitstraling wordt gecreëerd.
  • Non-chirurgisch en minimale hersteltijd: Een kaaklijnbehandeling met fillers is een niet-chirurgische ingreep, wat betekent dat er geen operatie nodig is. Het herstel is over het algemeen minimaal, met mogelijk wat lichte zwelling, blauwe plekken of gevoeligheid op de injectieplaatsen, die meestal vanzelf verdwijnen.

Advies VÓÓR een filler behandeling

Medicatie
Om de (toch al kleine) kans op blauwe plekjes te verkleinen, adviseren wij om (indien mogelijk en in overleg met je arts) te stoppen met alle bloedverdunnende medicijnen zoals Ibuprofen, Ascal en Naproxen.

Zwangerschap en borstvoeding
Wij kunnen je helaas niet behandelen als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Alcohol
Wij raden af om in de 24 uur voorafgaand aan de behandeling alcohol te drinken.

Voor en na

Nazorg

Advies NA een filler behandeling

Je mag direct weer alle dagelijkse activiteiten hervatten, maar na de behandeling is het wel verstandig om de volgende punten in acht te nemen:

Liggen / slapen
Liggen en/of slapen mag direct na de behandeling.

Zonnebaden / zonnebank
Voorkom de eerste week directe zon op het behandelde gebied. Gebruik daarnaast een sunblock met minstens SPF 30.
Wij raden je aan om de eerste week na een behandeling met fillers niet onder de zonnebank te gaan.

Sporten
Sporten mag direct na een fillerbehandeling weer.

Sauna
Wij raden saunabezoek af gedurende de eerste 1 à 2 weken na een fillerbehandeling.

Camouflage
Wanneer na de behandeling een blauw plekje verschijnt kun je een camouflagecrème of make-up gebruiken, dat heeft geen nadelig effect op de behandeling.

Koelen
Koelen, bijvoorbeeld met een coolpack, kan helpen bij eventuele zwelling of ter voorkoming hiervan.

Masseren
Wij raden je af om na een behandeling met fillers het behandelde gebied te masseren. Een klein bobbeltje mag je de volgende dag wegmasseren, mocht dat aan de orde zijn.

Schoonheidsspecialiste
Wij raden de eerste 2 weken na een behandeling met fillers de volgende behandelingen in het behandelde gebied af: peelings, gezichtsscrubs, microdermabrasie, laser en bindweefselmassages.

Hier vind je ons:

Kliniek Vrijdag
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 - 0042701
E: info@kliniekvrijdag.nl