zorgkaart
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 6 reviews op Zorgkaart Nederland
Feedback company reviews
Onze kliniek ontvangt een 9.1 uit 394 reviews op Feedback Company

Hals en decolleté behandeling

Wat is het?

Naarmate we ouder worden, verliest de huid van de hals vaak stevigheid en elasticiteit. Dit kan leiden tot het ontstaan van rimpels, plooien, verzakking en een algemeen verouderd uiterlijk van de hals. Factoren zoals zwaartekracht, verlies van collageen en elastine, blootstelling aan de zon en genetica kunnen allemaal bijdragen aan deze veranderingen.

Halsbehandeling

Een halsbehandeling met fillers kan verschillende voordelen bieden. Hier zijn enkele redenen waarom mensen ervoor kiezen:

  1. Verbetering van huidtextuur: Door fillers in de hals te gebruiken, kan de textuur van de huid gladder en egaler worden gemaakt. Het kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.
  2. Volumeverbetering: Met het ouder worden kan de hals volume verliezen, waardoor een uitgezakte of slappe uitstraling ontstaat. Door fillers te gebruiken, kan volume worden toegevoegd aan specifieke gebieden, zoals het kaaklijngebied en de kaakhoek, om een jeugdiger en steviger uiterlijk te creëren.
  3. Verstrakking en versteviging: Fillers kunnen ook helpen bij het verstevigen en verstrakken van de huid in de hals. Ze kunnen de productie van collageen stimuleren, waardoor de huid steviger wordt en de contouren van de hals worden verbeterd.
  4. Verbetering van de algehele halscontour: Door het toevoegen van volume en het verstrakken van de huid kan een behandeling met fillers de halscontour verbeteren. Dit kan leiden tot een meer jeugdige en gestroomlijnde uitstraling.

Behandeling

Op een gratis en vrijblijvend consult wordt er door de cosmetisch arts goed gekeken naar de wensen en mogelijkheden voor jou.

Een hals behandeling met filler is daardoor voor iedereen op maat gemaakt. De filler wordt geïnjecteerd in het vooraf bepaalde gebied. Dit wordt meestal gedaan met behulp van een dunne naald of een canule, afhankelijk van de techniek en het type filler dat wordt gebruikt. De cosmetisch arts kan tijdens de injecties de huid masseren of lichtjes kneden om de gelijkmatige verspreiding van de filler te bevorderen.

Bekijk ook eens de Nefertiti lift behandeling.

Advies VÓÓR een filler behandeling

Medicatie
Om de (toch al kleine) kans op blauwe plekjes te verkleinen, adviseren wij om (indien mogelijk en in overleg met je arts) te stoppen met alle bloedverdunnende medicijnen zoals Ibuprofen, Ascal en Naproxen.

Zwangerschap en borstvoeding
Wij kunnen je helaas niet behandelen als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Alcohol
Wij raden af om in de 24 uur voorafgaand aan de behandeling alcohol te drinken.

Voor en na

Nazorg

Advies NA een filler behandeling

Je mag direct weer alle dagelijkse activiteiten hervatten, maar na de behandeling is het wel verstandig om de volgende punten in acht te nemen:

Liggen / slapen
Liggen en/of slapen mag direct na de behandeling.

Zonnebaden / zonnebank
Voorkom de eerste week directe zon op het behandelde gebied. Gebruik daarnaast een sunblock met minstens SPF 30.
Wij raden je aan om de eerste week na een behandeling met fillers niet onder de zonnebank te gaan.

Sporten
Sporten mag direct na een fillerbehandeling weer.

Sauna
Wij raden saunabezoek af gedurende de eerste 1 à 2 weken na een fillerbehandeling.

Camouflage
Wanneer na de behandeling een blauw plekje verschijnt kun je een camouflagecrème of make-up gebruiken, dat heeft geen nadelig effect op de behandeling.

Koelen
Koelen, bijvoorbeeld met een coolpack, kan helpen bij eventuele zwelling of ter voorkoming hiervan.

Masseren
Wij raden je af om na een behandeling met fillers het behandelde gebied te masseren. Een klein bobbeltje mag je de volgende dag wegmasseren, mocht dat aan de orde zijn.

Schoonheidsspecialiste
Wij raden de eerste 2 weken na een behandeling met fillers de volgende behandelingen in het behandelde gebied af: peelings, gezichtsscrubs, microdermabrasie, laser en bindweefselmassages.

Hier vind je ons:

Kliniek Vrijdag
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 - 0042701
E: info@kliniekvrijdag.nl