Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.1 uit 380 reviews

Nefertiti lift

De Nefertiti lift is gericht op het verstevigen en verstrakken van de hals en kaaklijn.

Wat is het?

De Nefertiti-lift is een niet-chirurgische cosmetische procedure die is vernoemd naar de oude Egyptische koningin Nefertiti, wiens opvallende kaaklijn en hals als een schoonheidsideaal worden beschouwd. Deze procedure is gericht op het verstevigen en verstrakken van de hals en kaaklijn zonder dat er een operatie aan te pas komt.

Wat houdt het in?

Bij een Nefertiti-lift wordt er botuline toxine (Botox) in de spieren van de hals en kaaklijn geïnjecteerd. Door deze injecties ontspannen de spieren, waardoor de kaaklijn wordt verstrakt en opgeheven. Dit resulteert in een meer gedefinieerde kaaklijn en een verjongde uitstraling van de hals en het onderste deel van het gezicht.

De Nefertiti-lift wordt vaak gekozen door mensen die milde tot matige verslapping van de huid in de kaak- en halsstreek willen verminderen, zonder de noodzaak van een chirurgische ingreep.

Behandeling

Tijdens de behandeling injecteert de arts kleine hoeveelheden botuline toxine (Botox) in specifieke spieren van de hals en kaaklijn. Deze injecties werken door de spieren te ontspannen en zorgen zo voor een liftend effect in het behandelde gebied.

Duur

De behandeling duurt meestal niet langer dan 15-30 minuten, afhankelijk van het aantal injecties en het gebied dat wordt behandeld.

Herstel en resultaten

Er is doorgaans geen downtime na een Nefertiti-lift, wat betekent dat je meestal direct na de behandeling je normale activiteiten kunt hervatten. Het kan enkele dagen tot een week duren voordat je de volledige resultaten ziet, omdat de spieren geleidelijk ontspannen. Het verjongende effect kan enkele maanden aanhouden voordat je eventueel een herhalingsbehandeling nodig hebt.

Controle afspraak

Je arts kan je vragen om na enkele weken terug te komen voor een follow-up afspraak om te controleren hoe je reageert op de behandeling en om eventuele aanvullende injecties te bespreken als dat nodig is.

Voor en na

FAQ

Hoe lang duurt het voordat Botox werkt?

Enkele dagen na een behandeling begint de Botox te werken. Na twee weken is het effect optimaal.

Is een Botox behandeling pijnlijk?

De meeste mensen ervaren een Botox behandeling niet als pijnlijk en omschrijven het als een kort prikje. De vloeistof kan kort eventjes prikken. Botox wordt met een heel klein dun naaldje geïnjecteerd in de huid. Na de behandeling kan de huid oppervlakkig wat gevoelig zijn.

Wanneer is Botox uitgewerkt?

Gemiddeld houdt het effect van Botox drie tot vijf maanden aan. Vaak is het zo dat na meerdere behandelingen het effect langer aanhoudt. Om het gewenste resultaat te behouden is het nodig de behandeling weer te herhalen.

Wat is Botox?

Iedereen is tegenwoordig wel bekend met de term Botox. Toch bestaan er veel misverstanden over
Botox. Wat is Botox nu precies en welke rimpels kunnen nu behandeld worden met Botox? Botox is
een gezuiverde vorm van Botuline Toxine. Dit eiwit, dat geproduceerd wordt door een bacterie,
vermindert de activiteit van spieren. Botox is zeer veilig en wordt al sinds de jaren 90 succesvol
gebruikt om spier gerelateerde rimpels in het gezicht te behandelen. Voorbeelden hiervan zijn de
fronsrimpel, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes (lachrimpels). Botox zorgt ervoor dat de spieren
ontspannen, de huid gladder wordt en rimpels verdwijnen. Bij Kliniek Vrijdag voeren we al jaren
dagelijks behandelingen met Botox uit. Onze artsen behoren tot de meest ervaren cosmetisch artsen
van Nederland.

Hier vind je ons:

Kliniek Vrijdag
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 - 0042701
E: info@kliniekvrijdag.nl