zorgkaart
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 6 reviews op Zorgkaart Nederland
Feedback company reviews
Onze kliniek ontvangt een 9.1 uit 394 reviews op Feedback Company

Nefertiti lift

Wat is het?

De Nefertiti-lift is een niet-chirurgische cosmetische procedure die is vernoemd naar de oude Egyptische koningin Nefertiti, wiens opvallende kaaklijn en hals als een schoonheidsideaal worden beschouwd. Deze procedure is gericht op het verstevigen en verstrakken van de hals en kaaklijn zonder dat er een operatie aan te pas komt.

Wat houdt het in?

Bij een Nefertiti-lift wordt er botuline toxine (Botox) in de spieren van de hals en kaaklijn geïnjecteerd. Door deze injecties ontspannen de spieren, waardoor de kaaklijn wordt verstrakt en opgeheven. Dit resulteert in een meer gedefinieerde kaaklijn en een verjongde uitstraling van de hals en het onderste deel van het gezicht.

De Nefertiti-lift wordt vaak gekozen door mensen die milde tot matige verslapping van de huid in de kaak- en halsstreek willen verminderen, zonder de noodzaak van een chirurgische ingreep.

Behandeling

Tijdens de behandeling injecteert de arts kleine hoeveelheden botuline toxine (Botox) in specifieke spieren van de hals en kaaklijn. Deze injecties werken door de spieren te ontspannen en zorgen zo voor een liftend effect in het behandelde gebied.

Duur

De behandeling duurt meestal niet langer dan 15-30 minuten, afhankelijk van het aantal injecties en het gebied dat wordt behandeld.

Herstel en resultaten

Er is doorgaans geen downtime na een Nefertiti-lift, wat betekent dat je meestal direct na de behandeling je normale activiteiten kunt hervatten. Het kan enkele dagen tot een week duren voordat je de volledige resultaten ziet, omdat de spieren geleidelijk ontspannen. Het verjongende effect kan enkele maanden aanhouden voordat je eventueel een herhalingsbehandeling nodig hebt.

Controle afspraak

Je arts kan je vragen om na enkele weken terug te komen voor een follow-up afspraak om te controleren hoe je reageert op de behandeling en om eventuele aanvullende injecties te bespreken als dat nodig is.

Advies VÓÓR een Botox behandeling

Medicatie
Om de (toch al kleine) kans op blauwe plekjes te verkleinen, adviseren wij om (indien mogelijk en in overleg met jouw arts) te stoppen met alle bloedverdunnende medicijnen zoals Ibuprofen, Ascal en Naproxen.

Zwangerschap
Wij kunnen je helaas niet behandelen als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Alcohol
Wij raden af om in de 24 uur voorafgaand aan de behandeling alcohol te drinken.

Voor en na

Nazorg

Advies NA een Botox behandeling

Je mag direct na de behandeling weer alle dagelijkse activiteiten hervatten, maar het is wel verstandig om de volgende punten in acht te nemen:

Liggen / slapen
Wij raden je af binnen 1 uur na de behandeling te gaan liggen en/of slapen.

Zonnebaden / zonnebank
Voorkom de eerste 48 uur directe zon op het behandelde gebied. Gebruik daarnaast een sunblock met minstens SPF 30. Wij raden je aan om de eerste 48 uur na de behandeling met Botox niet onder de zonnebank te gaan.

Sporten
Wij raden af om de eerste 24 uur na een Botox behandeling (intensief) te sporten.

Drukverhogende activiteiten vermijden
Het is belangrijk dat je de eerste dagen na de behandeling druk op het behandelde gebied zoveel mogelijk vermijdt (zwaar tillen en/of krachttraining).

Ooglidcorrectie
Tussen 2 weken voor en 4 weken na een ooglidcorrectie raden wij aan om geen Botox te gebruiken.

Sauna
Wij raden saunabezoek af gedurende de eerste 1 à 2 weken na een Botox behandeling.

Camouflage
Wanneer na de behandeling een blauw plekje verschijnt kun je een camouflagecrème of make-up gebruiken, dat heeft geen nadelig effect op de behandeling.

Masseren / fronsen
De eerste 24 uur na een Botox behandeling het behandelde gebied NIET masseren. Wel kun je het eerste uur proberen de behandelde spieren aan te spannen om te zorgen dat de Botox beter opgenomen wordt.

Schoonheidsspecialiste
De eerste 1 à 2 weken na een behandeling met Botox raden wij andere gezichtsbehandelingen af, zoals: peelings, scrubs, microdermabrasie, laserbehandelingen en massages.

Vliegtuig
Wij raden het af om in de eerste 24 uur na een behandeling met Botox een lange vliegreis te maken.

Hier vind je ons:

Kliniek Vrijdag
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 - 0042701
E: info@kliniekvrijdag.nl