Feedback company reviews
Onze kliniek ontvangt een 9.1 uit 394 reviews op Feedback Company

Ingevallen wangen

Wat is het?

Wanneer er rimpels of groeven in je wangen ontstaan, of wanneer je ingevallen wangen krijgt, kan dat een gevolg zijn van gewichtsverlies of door afnemend volume van de huid. Dit gebeurt bij iedereen die ouder wordt.

ingevallen wangen filler

De wangen zijn een dankbaar gebied om op te vullen met fillers. Het resultaat zal snel te zien zijn.

Het is belangrijk dat er in de juiste huidlaag op de juiste manier filler wordt aangebracht. Onze cosmetisch artsen hebben hier veel ervaring in.

Hoeveel ML wordt er gebruikt?

Dat is afhankelijk van je wensen, de anatomie, en de arts. Een ervaren cosmetisch arts zal beduidend minder product nodig hebben.

Behandeling

De behandeling met fillers bestaat altijd uit een aantal injecties waarmee de best passende filler op precies de juiste plaats en in de juiste hoeveelheid wordt aangebracht. De filler wordt strategisch ingespoten op specifieke punten om volume toe te voegen en de wangen op te vullen. De arts zal nauwkeurig werken om een natuurlijk ogend resultaat te bereiken.

Er is meestal minimale tot geen hersteltijd na een fillerbehandeling voor de wangen. Je kunt direct na de behandeling terugkeren naar je dagelijkse activiteiten. Wel wordt geadviseerd om de eerste 24 uur geen intensieve lichaamsbeweging te doen. Het resultaat van de behandeling met fillers voor ingevallen wangen is meestal direct zichtbaar, maar het uiteindelijke resultaat zal na een paar dagen te zien zijn, nadat eventuele zwelling of roodheid is afgenomen.

Advies VÓÓR een filler behandeling

Medicatie
Om de (toch al kleine) kans op blauwe plekjes te verkleinen, adviseren wij om (indien mogelijk en in overleg met je arts) te stoppen met alle bloedverdunnende medicijnen zoals Ibuprofen, Ascal en Naproxen.

Zwangerschap en borstvoeding
Wij kunnen je helaas niet behandelen als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Alcohol
Wij raden af om in de 24 uur voorafgaand aan de behandeling alcohol te drinken.

Voor en na

Nazorg

Advies NA een filler behandeling

Je mag direct weer alle dagelijkse activiteiten hervatten, maar na de behandeling is het wel verstandig om de volgende punten in acht te nemen:

Liggen / slapen
Liggen en/of slapen mag direct na de behandeling.

Zonnebaden / zonnebank
Voorkom de eerste week directe zon op het behandelde gebied. Gebruik daarnaast een sunblock met minstens SPF 30.
Wij raden je aan om de eerste week na een behandeling met fillers niet onder de zonnebank te gaan.

Sporten
Sporten mag direct na een fillerbehandeling weer.

Sauna
Wij raden saunabezoek af gedurende de eerste 1 à 2 weken na een fillerbehandeling.

Camouflage
Wanneer na de behandeling een blauw plekje verschijnt kun je een camouflagecrème of make-up gebruiken, dat heeft geen nadelig effect op de behandeling.

Koelen
Koelen, bijvoorbeeld met een coolpack, kan helpen bij eventuele zwelling of ter voorkoming hiervan.

Masseren
Wij raden je af om na een behandeling met fillers het behandelde gebied te masseren. Een klein bobbeltje mag je de volgende dag wegmasseren, mocht dat aan de orde zijn.

Schoonheidsspecialiste
Wij raden de eerste 2 weken na een behandeling met fillers de volgende behandelingen in het behandelde gebied af: peelings, gezichtsscrubs, microdermabrasie, laser en bindweefselmassages.

Hier vind je ons:

Kliniek Vrijdag
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 - 0042701
E: info@kliniekvrijdag.nl