zorgkaart
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 6 reviews op Zorgkaart Nederland
Feedback company reviews
Onze kliniek ontvangt een 9.1 uit 394 reviews op Feedback Company

Neus-lippenplooi

Wat is het?

De neus-lippenplooi, ook wel bekend als de nasolabiale plooi, is de plooi of lijn die van de zijkant van de neus naar de mondhoek loopt. Het is een natuurlijk kenmerk van het gezicht en wordt gevormd door de spieren en het onderliggende weefsel.

Hoe komt het?

De neus-lippenplooi wordt vaak prominenter naarmate we ouder worden. Dit komt door een combinatie van factoren, waaronder het verlies van volume in het gezicht, afname van de elasticiteit van de huid en zwaartekrachtseffecten. Deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat de plooi dieper en meer uitgesproken lijkt.

Veel mensen storen zich aan een diepe neus-lippenplooi, omdat het gezicht er vermoeider of ouder uit kan zien. Gelukkig kunnen wij de neus-lippenplooi behandelen met fillers om deze te verminderen of te verzachten.

Met injecteerbare fillers, zoals hyaluronzuur, voegen we volume toe aan het gebied rond de neus-lippenplooi. Deze fillers kunnen de plooi opvullen en een gladdere, jeugdiger uitstraling geven. Het effect is tijdelijk en kan enkele maanden tot een jaar aanhouden, afhankelijk van het type filler en de stofwisseling van het individu.

Behandeling

De eigenlijke behandeling  met fillers bestaat altijd uit een aantal injecties waarmee de best passende filler op precies de juiste plaats en in de juiste hoeveelheid wordt aangebracht.

Op een gratis vrijblijvend consult bepaalt de cosmetisch arts samen met jou de beste behandeloptie. De prijs is dan ook afhankelijk van de hoeveelheid ML filler er gebruikt wordt. Meestal zit dit voor deze behandeling tussen de 1 en 2 ML.

Advies VÓÓR een filler behandeling

Medicatie
Om de (toch al kleine) kans op blauwe plekjes te verkleinen, adviseren wij om (indien mogelijk en in overleg met je arts) te stoppen met alle bloedverdunnende medicijnen zoals Ibuprofen, Ascal en Naproxen.

Zwangerschap en borstvoeding
Wij kunnen je helaas niet behandelen als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Alcohol
Wij raden af om in de 24 uur voorafgaand aan de behandeling alcohol te drinken.

Voor en na

neus-lippenplooi filler

Nazorg

Advies NA een filler behandeling

Je mag direct weer alle dagelijkse activiteiten hervatten, maar na de behandeling is het wel verstandig om de volgende punten in acht te nemen:

Liggen / slapen
Liggen en/of slapen mag direct na de behandeling.

Zonnebaden / zonnebank
Voorkom de eerste week directe zon op het behandelde gebied. Gebruik daarnaast een sunblock met minstens SPF 30.
Wij raden je aan om de eerste week na een behandeling met fillers niet onder de zonnebank te gaan.

Sporten
Sporten mag direct na een fillerbehandeling weer.

Sauna
Wij raden saunabezoek af gedurende de eerste 1 à 2 weken na een fillerbehandeling.

Camouflage
Wanneer na de behandeling een blauw plekje verschijnt kun je een camouflagecrème of make-up gebruiken, dat heeft geen nadelig effect op de behandeling.

Koelen
Koelen, bijvoorbeeld met een coolpack, kan helpen bij eventuele zwelling of ter voorkoming hiervan.

Masseren
Wij raden je af om na een behandeling met fillers het behandelde gebied te masseren. Een klein bobbeltje mag je de volgende dag wegmasseren, mocht dat aan de orde zijn.

Schoonheidsspecialiste
Wij raden de eerste 2 weken na een behandeling met fillers de volgende behandelingen in het behandelde gebied af: peelings, gezichtsscrubs, microdermabrasie, laser en bindweefselmassages.

Hier vind je ons:

Kliniek Vrijdag
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 - 0042701
E: info@kliniekvrijdag.nl