zorgkaart
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 6 reviews op Zorgkaart Nederland
Feedback company reviews
Onze kliniek ontvangt een 9.1 uit 394 reviews op Feedback Company

Ingevallen slapen

Wat is het?

Ingevallen slapen kenmerken zich door deuken in het gebied naast je ogen, het zichtbaar worden van de randen van de oogkassen en vaak ook door naar beneden wijzende wenkbrauwen.

slapen filler

Volumeverlies van de slapen kan lijden tot een ongezonde of verouderde uitstraling doordat de contouren van je botstructuur zichtbaarder worden. Een kleine volumetoename van de slapen kan een verbluffend effect hebben op voor jeugdigere uitstraling van het gezicht. Deze volumetoename kunnen wij met fillers goed creëren.

Behandeling

De arts injecteert de hyaluronzuurfiller met behulp van een fijne naald of een canule in het gebied rond de slapen. De filler wordt zorgvuldig geïnjecteerd op specifieke punten om volume toe te voegen en de gewenste vorm te creëren.

Er is meestal minimale tot geen hersteltijd na een fillerbehandeling van de slapen. Je kunt direct na de behandeling terugkeren naar je dagelijkse activiteiten. Wel wordt geadviseerd om de eerste 24 uur geen intensieve lichaamsbeweging te doen.

Het resultaat van een fillerbehandeling van de slapen is doorgaans direct zichtbaar, en je zult na een paar dagen het uiteindelijke resultaat kunnen beoordelen, nadat eventuele zwelling of roodheid is afgenomen.

Advies VÓÓR een filler behandeling

Medicatie
Om de (toch al kleine) kans op blauwe plekjes te verkleinen, adviseren wij om (indien mogelijk en in overleg met je arts) te stoppen met alle bloedverdunnende medicijnen zoals Ibuprofen, Ascal en Naproxen.

Zwangerschap en borstvoeding
Wij kunnen je helaas niet behandelen als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Alcohol
Wij raden af om in de 24 uur voorafgaand aan de behandeling alcohol te drinken.

Voor en na

Nazorg

Advies NA een filler behandeling

Je mag direct weer alle dagelijkse activiteiten hervatten, maar na de behandeling is het wel verstandig om de volgende punten in acht te nemen:

Liggen / slapen
Liggen en/of slapen mag direct na de behandeling.

Zonnebaden / zonnebank
Voorkom de eerste week directe zon op het behandelde gebied. Gebruik daarnaast een sunblock met minstens SPF 30.
Wij raden je aan om de eerste week na een behandeling met fillers niet onder de zonnebank te gaan.

Sporten
Sporten mag direct na een fillerbehandeling weer.

Sauna
Wij raden saunabezoek af gedurende de eerste 1 à 2 weken na een fillerbehandeling.

Camouflage
Wanneer na de behandeling een blauw plekje verschijnt kun je een camouflagecrème of make-up gebruiken, dat heeft geen nadelig effect op de behandeling.

Koelen
Koelen, bijvoorbeeld met een coolpack, kan helpen bij eventuele zwelling of ter voorkoming hiervan.

Masseren
Wij raden je af om na een behandeling met fillers het behandelde gebied te masseren. Een klein bobbeltje mag je de volgende dag wegmasseren, mocht dat aan de orde zijn.

Schoonheidsspecialiste
Wij raden de eerste 2 weken na een behandeling met fillers de volgende behandelingen in het behandelde gebied af: peelings, gezichtsscrubs, microdermabrasie, laser en bindweefselmassages.

Hier vind je ons:

Kliniek Vrijdag
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 - 0042701
E: info@kliniekvrijdag.nl