zorgkaart
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 6 reviews op Zorgkaart Nederland
Feedback company reviews
Onze kliniek ontvangt een 9.1 uit 394 reviews op Feedback Company

Wat is het?

Sculptra is een stimulator die het lichaam aanzet tot de productie van nieuw collageen. Het resultaat is een stevigere huid en herstel van volume. Sculptra bestaat uit poly-L-melkzuur; een natuurlijke stof die het lichaam zelf ook aanmaakt. Dit melkzuur stimuleert jouw eigen productie van collageen. Het resultaat is een natuurlijk ogende, strakkere huid.

sculptra behandeling

Aangezien Sculptra je eigen huid aan het werk zet, duurt het langer voor je resultaat ziet na je behandeling, maar het effect houdt veel langer aan.

Waar is Sculptra goed voor?

We gebruiken Sculptra om het volumeverlies tegen te gaan. De onderliggende structuur van de huid wordt gestimuleerd en hersteld. De effecten kunnen 1,5 jaar aanhouden. Deze behandeling kan helpen met:
– Het liften van een slappe kaaklijn
– Het opvullen van ingevallen slapen
– Het verminderen van de neus-lippen-plooi
– De wangen volume geven

Behandeling

Bij een Sculptra behandeling injecteert de arts de vloeistof zorgvuldig via een canule in de huid. Na de behandeling is het van belang dat het gezicht de eerste 5 dagen, 5 keer per dag, 5 minuten lang gemasseerd wordt.

Na ongeveer 4 weken start de collageen aanmaak. Vanaf dan zal de huid gaan verstrakken, en het volume in het gezicht geleidelijk aanvullen.
Het resultaat is een natuurlijk jongere uitstraling, en een stevigere huid.

Meestal wordt de behandeling zonder verdoving uitgevoerd. Met een hele fijne injectienaald prikt de arts een gaatje dat de ingang wordt voor de canule. Met een botte naald wordt de vloeistof zo gelijkmatig in de huid geïnjecteerd. Doordat de naald die onder de huid gaat bot is, glijdt hij langs de bloedvaatjes. Dit voorkomt overmatige beursheid, en zorgt voor minder prikjes in het gezicht.

De totale behandeling duurt ongeveer 60 minuten. Het resultaat is vanaf ongeveer 6 weken zichtbaar. Na de behandeling wordt lichaamseigen collageen aangemaakt, waardoor de huid natuurlijk strakker oogt, en meer volume heeft. Lijnen en rimpels zijn verleden tijd!

Wanneer kom ik in aanmerking voor een Sculptra behandeling?

Indien je last hebt van volume verlies in het gelaat (jukbeenderen, wangen, kin, kaaklijn, etc), kun je dit laten herstellen met een behandeling. De cosmetisch arts zal op basis van uw wens een behandeladvies geven.

Advies VÓÓR een Sculptra behandeling

Medicatie
Om de (toch al kleine) kans op blauwe plekjes te verkleinen, adviseren wij om (indien mogelijk en in overleg met je arts) te stoppen met alle bloedverdunnende medicijnen zoals Ibuprofen, Ascal en Naproxen.

Zwangerschap en borstvoeding
Wij kunnen je helaas niet behandelen als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Alcohol
Wij raden af om in de 24 uur voorafgaand aan de behandeling alcohol te drinken.

Voor en na

sculptra voor en na behandeling

Nazorg

Advies NA een Sculptra behandeling

Je mag direct weer alle dagelijkse activiteiten hervatten, maar na de behandeling is het wel verstandig om de volgende punten in acht te nemen:

Liggen / slapen
Liggen en/of slapen mag direct na de behandeling.

Zonnebaden / zonnebank
Voorkom de eerste week directe zon op het behandelde gebied. Gebruik daarnaast een sunblock met minstens SPF 30.
Wij raden je aan om de eerste week na een behandeling met Sculptra niet onder de zonnebank te gaan.

Sporten
Sporten mag direct na een Sculptra behandeling weer.

Sauna
Wij raden saunabezoek af gedurende de eerste 1 à 2 weken na een Sculptra behandeling.

Camouflage
Wanneer na de behandeling een blauw plekje verschijnt mag je camouflagecrème gebruiken.

Masseren
Het is belangrijk om het behandelde gebied de eerste dagen goed te masseren. Het advies is 5 dagen, 5 keer per dag 5 minuten te masseren. Dit gaat het beste met een neutrale creme of olie.

Koelen
Koelen, bijvoorbeeld met een coolpack, kan helpen bij eventuele zwelling of ter voorkoming hiervan.

Schoonheidsspecialiste
Wij raden de eerste 2 weken na een behandeling met Sculptra de volgende behandelingen in het behandelde gebied af: peelings, gezichtsscrubs, microdermabrasie, laser en bindweefselmassages.

Hier vind je ons:

Kliniek Vrijdag
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 - 0042701
E: info@kliniekvrijdag.nl