Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.1 uit 392 reviews

Kraaienpootjes

Kraaienpootjes zijn fijne lijntjes en rimpels die zich vormen rond de buitenste hoeken van de ogen.

Wat is het?

kraaienpootjes

Kraaienpootjes zijn fijne lijntjes en rimpels die zich vormen rond de buitenste hoeken van de ogen. Ze worden vaak “kraaienpootjes” genoemd omdat ze lijken op de afdrukken die ontstaan wanneer een kraai zijn pootafdrukken in het zand achterlaat.

Kraaienpootjes zijn een natuurlijk onderdeel van het verouderingsproces van de huid. Naarmate we ouder worden, verliest onze huid geleidelijk aan elasticiteit en stevigheid, waardoor rimpels ontstaan. Daarnaast dragen factoren zoals blootstelling aan de zon, roken, gezichtsuitdrukkingen en genetica bij aan de vorming van kraaienpootjes.

Kraaienpootjes worden meestal zichtbaar wanneer we glimlachen of lachen, omdat de spieren rond de ogen samentrekken. Na verloop van tijd kunnen deze herhaalde spierbewegingen resulteren in de vorming van diepe rimpels die ook zichtbaar zijn in rust.

Hoewel kraaienpootjes natuurlijk zijn en een teken van geleefde expressie kunnen zijn, kun je ze als ongewenst beschouwen. In dit geval zijn deze rimpels te verminderen met behulp van Botox.

Behandeling

kraaienpootjes

De kraaienpootjes worden veroorzaakt door het aanspannen van een spier rondom het oog. Door deze spier te ontspannen met botox worden de rimpeltjes zachter of kunnen ook verdwijnen. Dit is afhankelijk van hoe sterk de spier is, maar ook van de conditie van de huid.

De behandeling bestaat uit 3 prikjes per kant en is binnen 10 minuten klaar. Wat een fijne bijkomstigheid is van de botoxbehandelig tegen kraaienpootjes, is dat het subtiel het uiteinde van de wenkbrauwen iets lift. Dit zorgt voor een meer open, frissere oogopslag.

Voor en na

Voor en na anti stress behandeling kraaienpootjes

Nazorg

Advies VÓÓR een Botox behandeling

Medicatie
Om de (toch al kleine) kans op blauwe plekjes te verkleinen, adviseren wij om (indien mogelijk en in overleg met jouw arts) te stoppen met alle bloedverdunnende medicijnen zoals Ibuprofen, Ascal en Naproxen.

Zwangerschap
Wij kunnen je helaas niet behandelen als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Alcohol
Wij raden af om in de 24 uur voorafgaand aan de behandeling alcohol te drinken.

Advies NA een Botox behandeling

Je mag direct na de behandeling weer alle dagelijkse activiteiten hervatten, maar het is wel verstandig om de volgende punten in acht te nemen:

Liggen / slapen
Wij raden je af binnen 1 uur na de behandeling te gaan liggen en/of slapen.

Zonnebaden / zonnebank
Voorkom de eerste 48 uur directe zon op het behandelde gebied. Gebruik daarnaast een sunblock met minstens SPF 30. Wij raden je aan om de eerste 48 uur na de behandeling met Botox niet onder de zonnebank te gaan.

Sporten
Wij raden af om de eerste 24 uur na een Botox behandeling (intensief) te sporten.

Drukverhogende activiteiten vermijden
Het is belangrijk dat je de eerste dagen na de behandeling druk op het behandelde gebied zoveel mogelijk vermijdt (zwaar tillen en/of krachttraining).

Ooglidcorrectie
Tussen 2 weken voor en 4 weken na een ooglidcorrectie raden wij aan om geen Botox te gebruiken.

Sauna
Wij raden saunabezoek af gedurende de eerste 1 à 2 weken na een Botox behandeling.

Camouflage
Wanneer na de behandeling een blauw plekje verschijnt kun je een camouflagecrème of make-up gebruiken, dat heeft geen nadelig effect op de behandeling.

Masseren / fronsen
De eerste 24 uur na een Botox behandeling het behandelde gebied NIET masseren. Wel kun je het eerste uur proberen de behandelde spieren aan te spannen om te zorgen dat de Botox beter opgenomen wordt.

Schoonheidsspecialiste
De eerste 1 à 2 weken na een behandeling met Botox raden wij andere gezichtsbehandelingen af, zoals: peelings, scrubs, microdermabrasie, laserbehandelingen en massages.

Vliegtuig
Wij raden het af om in de eerste 24 uur na een behandeling met Botox een lange vliegreis te maken.

Zie ook

wenkbrauwlift behandeling

Als je last hebt van zakkende oogleden of wenkbrauwen, kan dit gelift worden met een prikje botox.

traangoten filler

Traangoten vormen een inkeping of een geul tussen de onderste oogleden en de bovenkant van de wangen.

Hier vind je ons:

Kliniek Vrijdag
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 - 0042701
E: info@kliniekvrijdag.nl