zorgkaart
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 6 reviews op Zorgkaart Nederland
Feedback company reviews
Onze kliniek ontvangt een 9.1 uit 394 reviews op Feedback Company

Wat is het?

Een fronsrimpel, ook wel bekend als de “glabella rimpel”, is een verticale lijn of rimpel die zich vormt tussen de wenkbrauwen, net boven de neusbrug. Het is een veelvoorkomende rimpel die ontstaat als gevolg van herhaalde spierbewegingen en expressies.

De fronsrimpel wordt veroorzaakt door de samentrekking van de spieren die verantwoordelijk zijn voor het fronsen van het voorhoofd, met name de spier genaamd de “corrugator supercilii”. Deze spier trekt samen wanneer we ons zorgen maken, geconcentreerd zijn, boos zijn of onze wenkbrauwen fronsen. Na verloop van tijd kan dit leiden tot de vorming van een diepe verticale rimpel tussen de wenkbrauwen.

Fronsrimpels kunnen zowel dynamisch als statisch zijn. Dynamische fronsrimpels zijn zichtbaar wanneer de spieren worden aangespannen, bijvoorbeeld wanneer iemand fronst. Statische fronsrimpels zijn altijd zichtbaar, zelfs wanneer de spieren ontspannen zijn, en worden dieper en prominenter naarmate we ouder worden.

Behandeling

Wanneer je boos kijkt, of tegen de zon in kijkt duw je de wenkbrauwen omlaag en ontstaan er verticale rimpels tussen en boven de wenkbrauwen en eventueel ook horizontale lijntjes bovenaan de neus. Dit worden fronsrimpels genoemd. Het patroon van deze rimpels is per persoon verschillend; sommige mensen hebben 1 verticale rimpel, anderen hebben er 2. Ook de symmetrie is wisselend; sommigen hebben 2 even lange rimpels, bij anderen is er 1 lange en 1 korte rimpel.

Voor de behandeling met botox maakt dit niet uit; tijdens de behandeling wordt telkens gevraagd om even boos te kijken en weer te ontspannen. Zo kan de arts beoordelen waar de spieren zich bevinden die deze rimpels veroorzaken en op die manier op de juiste plek de botox inbrengen. De behandeling bestaat uit 5 tot 7 kleine prikjes en is binnen 10 minuten klaar. Wat een fijne bijkomstigheid is van de botoxbehandeling tegen de fronsrimpel is dat het subtiel de wenkbrauwen iets lift. Dit zorgt voor een meer open, frissere oogopslag.

Advies VÓÓR een Botox behandeling

Medicatie
Om de (toch al kleine) kans op blauwe plekjes te verkleinen, adviseren wij om (indien mogelijk en in overleg met jouw arts) te stoppen met alle bloedverdunnende medicijnen zoals Ibuprofen, Ascal en Naproxen.

Zwangerschap
Wij kunnen je helaas niet behandelen als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Alcohol
Wij raden af om in de 24 uur voorafgaand aan de behandeling alcohol te drinken.

Voor en na

frons voor en na foto botox

Nazorg

Advies NA een Botox behandeling

Je mag direct na de behandeling weer alle dagelijkse activiteiten hervatten, maar het is wel verstandig om de volgende punten in acht te nemen:

Liggen / slapen
Wij raden je af binnen 1 uur na de behandeling te gaan liggen en/of slapen.

Zonnebaden / zonnebank
Voorkom de eerste 48 uur directe zon op het behandelde gebied. Gebruik daarnaast een sunblock met minstens SPF 30. Wij raden je aan om de eerste 48 uur na de behandeling met Botox niet onder de zonnebank te gaan.

Sporten
Wij raden af om de eerste 24 uur na een Botox behandeling (intensief) te sporten.

Drukverhogende activiteiten vermijden
Het is belangrijk dat je de eerste dagen na de behandeling druk op het behandelde gebied zoveel mogelijk vermijdt (zwaar tillen en/of krachttraining).

Ooglidcorrectie
Tussen 2 weken voor en 4 weken na een ooglidcorrectie raden wij aan om geen Botox te gebruiken.

Sauna
Wij raden saunabezoek af gedurende de eerste 1 à 2 weken na een Botox behandeling.

Camouflage
Wanneer na de behandeling een blauw plekje verschijnt kun je een camouflagecrème of make-up gebruiken, dat heeft geen nadelig effect op de behandeling.

Masseren / fronsen
De eerste 24 uur na een Botox behandeling het behandelde gebied NIET masseren. Wel kun je het eerste uur proberen de behandelde spieren aan te spannen om te zorgen dat de Botox beter opgenomen wordt.

Schoonheidsspecialiste
De eerste 1 à 2 weken na een behandeling met Botox raden wij andere gezichtsbehandelingen af, zoals: peelings, scrubs, microdermabrasie, laserbehandelingen en massages.

Vliegtuig
Wij raden het af om in de eerste 24 uur na een behandeling met Botox een lange vliegreis te maken.

Hier vind je ons:

Kliniek Vrijdag
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 - 0042701
E: info@kliniekvrijdag.nl