Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.1 uit 380 reviews

Frons

Een fronsrimpel is een verticale lijn of rimpel die zich vormt tussen de wenkbrauwen, net boven de neusbrug.

Wat is het?

Een fronsrimpel, ook wel bekend als de “glabella rimpel”, is een verticale lijn of rimpel die zich vormt tussen de wenkbrauwen, net boven de neusbrug. Het is een veelvoorkomende rimpel die ontstaat als gevolg van herhaalde spierbewegingen en expressies.

De fronsrimpel wordt veroorzaakt door de samentrekking van de spieren die verantwoordelijk zijn voor het fronsen van het voorhoofd, met name de spier genaamd de “corrugator supercilii”. Deze spier trekt samen wanneer we ons zorgen maken, geconcentreerd zijn, boos zijn of onze wenkbrauwen fronsen. Na verloop van tijd kan dit leiden tot de vorming van een diepe verticale rimpel tussen de wenkbrauwen.

Fronsrimpels kunnen zowel dynamisch als statisch zijn. Dynamische fronsrimpels zijn zichtbaar wanneer de spieren worden aangespannen, bijvoorbeeld wanneer iemand fronst. Statische fronsrimpels zijn altijd zichtbaar, zelfs wanneer de spieren ontspannen zijn, en worden dieper en prominenter naarmate we ouder worden.

Behandeling

Wanneer je boos kijkt, of tegen de zon in kijkt duw je de wenkbrauwen omlaag en ontstaan er verticale rimpels tussen en boven de wenkbrauwen en eventueel ook horizontale lijntjes bovenaan de neus. Dit worden fronsrimpels genoemd. Het patroon van deze rimpels is per persoon verschillend; sommige mensen hebben 1 verticale rimpel, anderen hebben er 2. Ook de symmetrie is wisselend; sommigen hebben 2 even lange rimpels, bij anderen is er 1 lange en 1 korte rimpel.

Voor de behandeling met botox maakt dit niet uit; tijdens de behandeling wordt telkens gevraagd om even boos te kijken en weer te ontspannen. Zo kan de arts beoordelen waar de spieren zich bevinden die deze rimpels veroorzaken en op die manier op de juiste plek de botox inbrengen. De behandeling bestaat uit 5 tot 7 kleine prikjes en is binnen 10 minuten klaar. Wat een fijne bijkomstigheid is van de botoxbehandeling tegen de fronsrimpel is dat het subtiel de wenkbrauwen iets lift. Dit zorgt voor een meer open, frissere oogopslag.

Voor en na

frons voor en na foto botox

FAQ

Hoe lang duurt het voordat Botox werkt?

Enkele dagen na een behandeling begint de Botox te werken. Na twee weken is het effect optimaal.

Is een Botox behandeling pijnlijk?

De meeste mensen ervaren een Botox behandeling niet als pijnlijk en omschrijven het als een kort prikje. De vloeistof kan kort eventjes prikken. Botox wordt met een heel klein dun naaldje geïnjecteerd in de huid. Na de behandeling kan de huid oppervlakkig wat gevoelig zijn.

Wanneer is Botox uitgewerkt?

Gemiddeld houdt het effect van Botox drie tot vijf maanden aan. Vaak is het zo dat na meerdere behandelingen het effect langer aanhoudt. Om het gewenste resultaat te behouden is het nodig de behandeling weer te herhalen.

Wat is Botox?

Iedereen is tegenwoordig wel bekend met de term Botox. Toch bestaan er veel misverstanden over
Botox. Wat is Botox nu precies en welke rimpels kunnen nu behandeld worden met Botox? Botox is
een gezuiverde vorm van Botuline Toxine. Dit eiwit, dat geproduceerd wordt door een bacterie,
vermindert de activiteit van spieren. Botox is zeer veilig en wordt al sinds de jaren 90 succesvol
gebruikt om spier gerelateerde rimpels in het gezicht te behandelen. Voorbeelden hiervan zijn de
fronsrimpel, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes (lachrimpels). Botox zorgt ervoor dat de spieren
ontspannen, de huid gladder wordt en rimpels verdwijnen. Bij Kliniek Vrijdag voeren we al jaren
dagelijks behandelingen met Botox uit. Onze artsen behoren tot de meest ervaren cosmetisch artsen
van Nederland.

Hier vind je ons:

Kliniek Vrijdag
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 - 0042701
E: info@kliniekvrijdag.nl