Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.1 uit 381 reviews

Voorhoofdsrimpels

Voorhoofdsrimpels zijn de horizontale lijnen die zich kunnen vormen op het voorhoofd.

Wat is het?

voorhoofdsrimpels

Voorhoofdsrimpels zijn de horizontale lijnen die zich kunnen vormen op het voorhoofd. Ze zijn een natuurlijk onderdeel van het verouderingsproces en kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder vermindering van de elasticiteit van de huid, herhaalde spierbewegingen en blootstelling aan de zon.

De belangrijkste oorzaak van voorhoofdsrimpels is de herhaalde samentrekking van de spieren in het voorhoofd. Telkens wanneer we onze wenkbrauwen optrekken, fronsen of expressies maken, worden deze spieren geactiveerd, waardoor de huid wordt samengedrukt. Na verloop van tijd kunnen deze herhaalde spierbewegingen leiden tot de vorming van permanente rimpels op het voorhoofd.

Er zijn verschillende behandelingsopties beschikbaar om de verschijning van voorhoofdsrimpels te verminderen. Een van de meest populaire en effectieve behandelingen is het gebruik van botuline toxine, oftewel Botox. Botox werkt door de spieractiviteit in het behandelde gebied tijdelijk te verminderen. Het wordt rechtstreeks geïnjecteerd in de spieren van het voorhoofd, waardoor ze ontspannen en de vorming van rimpels wordt verminderd.

Behandeling

De botox-behandeling van de voorhoofdsspieren bestaat uit gemiddeld 3 tot 5 kleine prikjes per voorhoofdshelft en is binnen een kwartier klaar.

De voorhoofdsspieren worden gebruikt bij het optrekken van de wenkbrauwen, zoals tijdens verbaasd kijken. Dit kan een gewoonte zijn in je mimiek, maar dit kan ook een compensatie zijn voor het hebben van zware of verslapte bovenoogleden. In dat geval zou een bovenooglidcorrectie, in plaats van botox, een behandeloptie kunnen zijn en raden wij een consult bij onze collega’s van de VandenBroecke Kliniek aan.

Voor en na

voor en na voorhoofd baby botox

FAQ

Hoe lang duurt het voordat Botox werkt?

Enkele dagen na een behandeling begint de Botox te werken. Na twee weken is het effect optimaal.

Is een Botox behandeling pijnlijk?

De meeste mensen ervaren een Botox behandeling niet als pijnlijk en omschrijven het als een kort prikje. De vloeistof kan kort eventjes prikken. Botox wordt met een heel klein dun naaldje geïnjecteerd in de huid. Na de behandeling kan de huid oppervlakkig wat gevoelig zijn.

Wanneer is Botox uitgewerkt?

Gemiddeld houdt het effect van Botox drie tot vijf maanden aan. Vaak is het zo dat na meerdere behandelingen het effect langer aanhoudt. Om het gewenste resultaat te behouden is het nodig de behandeling weer te herhalen.

Wat is Botox?

Iedereen is tegenwoordig wel bekend met de term Botox. Toch bestaan er veel misverstanden over
Botox. Wat is Botox nu precies en welke rimpels kunnen nu behandeld worden met Botox? Botox is
een gezuiverde vorm van Botuline Toxine. Dit eiwit, dat geproduceerd wordt door een bacterie,
vermindert de activiteit van spieren. Botox is zeer veilig en wordt al sinds de jaren 90 succesvol
gebruikt om spier gerelateerde rimpels in het gezicht te behandelen. Voorbeelden hiervan zijn de
fronsrimpel, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes (lachrimpels). Botox zorgt ervoor dat de spieren
ontspannen, de huid gladder wordt en rimpels verdwijnen. Bij Kliniek Vrijdag voeren we al jaren
dagelijks behandelingen met Botox uit. Onze artsen behoren tot de meest ervaren cosmetisch artsen
van Nederland.

Hier vind je ons:

Kliniek Vrijdag
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 - 0042701
E: info@kliniekvrijdag.nl