zorgkaart
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 6 reviews op Zorgkaart Nederland
Feedback company reviews
Onze kliniek ontvangt een 9.1 uit 394 reviews op Feedback Company

Voorhoofdsrimpels

Wat is het?

Voorhoofdsrimpels zijn de horizontale lijnen die zich kunnen vormen op het voorhoofd. Ze zijn een natuurlijk onderdeel van het verouderingsproces en kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder vermindering van de elasticiteit van de huid, herhaalde spierbewegingen en blootstelling aan de zon.

voorhoofdsrimpels

De belangrijkste oorzaak van voorhoofdsrimpels is de herhaalde samentrekking van de spieren in het voorhoofd. Telkens wanneer we onze wenkbrauwen optrekken, fronsen of expressies maken, worden deze spieren geactiveerd, waardoor de huid wordt samengedrukt. Na verloop van tijd kunnen deze herhaalde spierbewegingen leiden tot de vorming van permanente rimpels op het voorhoofd.

Er zijn verschillende behandelingsopties beschikbaar om de verschijning van voorhoofdsrimpels te verminderen. Een van de meest populaire en effectieve behandelingen is het gebruik van botuline toxine, oftewel Botox. Botox werkt door de spieractiviteit in het behandelde gebied tijdelijk te verminderen. Het wordt rechtstreeks geïnjecteerd in de spieren van het voorhoofd, waardoor ze ontspannen en de vorming van rimpels wordt verminderd.

Behandeling

De botox-behandeling van de voorhoofdsspieren bestaat uit gemiddeld 3 tot 5 kleine prikjes per voorhoofdshelft en is binnen een kwartier klaar.

De voorhoofdsspieren worden gebruikt bij het optrekken van de wenkbrauwen, zoals tijdens verbaasd kijken. Dit kan een gewoonte zijn in je mimiek, maar dit kan ook een compensatie zijn voor het hebben van zware of verslapte bovenoogleden. In dat geval zou een bovenooglidcorrectie, in plaats van botox, een behandeloptie kunnen zijn en raden wij een consult bij onze collega’s van de VandenBroecke Kliniek aan.

Advies VÓÓR een Botox behandeling

Medicatie
Om de (toch al kleine) kans op blauwe plekjes te verkleinen, adviseren wij om (indien mogelijk en in overleg met jouw arts) te stoppen met alle bloedverdunnende medicijnen zoals Ibuprofen, Ascal en Naproxen.

Zwangerschap
Wij kunnen je helaas niet behandelen als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Alcohol
Wij raden af om in de 24 uur voorafgaand aan de behandeling alcohol te drinken.

Voor en na

voor en na voorhoofd baby botox

Nazorg

Advies NA een Botox behandeling

Je mag direct na de behandeling weer alle dagelijkse activiteiten hervatten, maar het is wel verstandig om de volgende punten in acht te nemen:

Liggen / slapen
Wij raden je af binnen 1 uur na de behandeling te gaan liggen en/of slapen.

Zonnebaden / zonnebank
Voorkom de eerste 48 uur directe zon op het behandelde gebied. Gebruik daarnaast een sunblock met minstens SPF 30. Wij raden je aan om de eerste 48 uur na de behandeling met Botox niet onder de zonnebank te gaan.

Sporten
Wij raden af om de eerste 24 uur na een Botox behandeling (intensief) te sporten.

Drukverhogende activiteiten vermijden
Het is belangrijk dat je de eerste dagen na de behandeling druk op het behandelde gebied zoveel mogelijk vermijdt (zwaar tillen en/of krachttraining).

Ooglidcorrectie
Tussen 2 weken voor en 4 weken na een ooglidcorrectie raden wij aan om geen Botox te gebruiken.

Sauna
Wij raden saunabezoek af gedurende de eerste 1 à 2 weken na een Botox behandeling.

Camouflage
Wanneer na de behandeling een blauw plekje verschijnt kun je een camouflagecrème of make-up gebruiken, dat heeft geen nadelig effect op de behandeling.

Masseren / fronsen
De eerste 24 uur na een Botox behandeling het behandelde gebied NIET masseren. Wel kun je het eerste uur proberen de behandelde spieren aan te spannen om te zorgen dat de Botox beter opgenomen wordt.

Schoonheidsspecialiste
De eerste 1 à 2 weken na een behandeling met Botox raden wij andere gezichtsbehandelingen af, zoals: peelings, scrubs, microdermabrasie, laserbehandelingen en massages.

Vliegtuig
Wij raden het af om in de eerste 24 uur na een behandeling met Botox een lange vliegreis te maken.

Hier vind je ons:

Kliniek Vrijdag
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 - 0042701
E: info@kliniekvrijdag.nl