zorgkaart
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 6 reviews op Zorgkaart Nederland
Feedback company reviews
Onze kliniek ontvangt een 9.1 uit 394 reviews op Feedback Company

Gummy smile

Wat is het?

Lachen is heel belangrijk. Mensen lachen ook graag. Sommige mensen lachen altijd bewust. Even een hand voor de mond, even wegkijken. Lachen stimuleert de aanmaak van endorfine en dopamine in de hersenen en werkt stress verlagend. Lachen kun je dus maar het beste zo veel mogelijk doen. Daarom is het ook prettig om een mooie lach te hebben waar je zelf tevreden mee bent.

gummy smile

Gummy smile

Een “gummy smile” is een term die wordt gebruikt om een glimlach te beschrijven waarbij een aanzienlijke hoeveelheid van het tandvlees boven de tanden zichtbaar is. Bij een gummy smile lijkt het tandvlees prominenter dan gewoonlijk en kan het de tanden overschaduwen.

Er zijn verschillende oorzaken van een gummy smile:

  • Te kleine tanden
  • Een te sterke hefspier van de bovenlip
  • Een te sterke verbinding tussen de bovenlip en het tandvlees
  • Te veel tandvlees

Een gummy smile wordt over het algemeen als een esthetisch probleem beschouwd. Met Botuline toxine (Botox, Bocouture, Azzalure) kunnen spiertjes worden verzwakt die de lip te ver naar boven trekken zodat er minder tandvlees zichtbaar wordt en de oorspronkelijke dikte van de bovenlip behouden blijft tijdens het lachen. Zo krijg je weer een mooie lach waarbij het tandvlees niet zichtbaar is. Het is een behandeling waar iedereen enorm blij mee is, men durft weer spontaan te lachen!

Behandeling

Met één prikje botox aan weerszijden van de neus kunnen we de betreffende spiertjes ontspannen. Het resultaat is dat de bovenlip niet meer te ver omhoog getrokken wordt waardoor je geen roze tandvlees meer ziet bij het lachen.

Botox werkt als een spierverslapper en zorgt er dus voor dat je bovenlip na de behandeling met minder kracht omhoog wordt getrokken als je lacht. Hierdoor wordt het tandvlees minder zichtbaar. Een Botox-behandeling voor een tandvleeslach heeft verder geen effect op de gezichtsuitdrukking. De effecten van een Botox-ingreep zijn na ongeveer 2 – 7 zichtbaar, en houden maximaal negen maanden aan. Daarna moet er weer opnieuw geïnjecteerd worden

Advies VÓÓR een Botox behandeling

Medicatie
Om de (toch al kleine) kans op blauwe plekjes te verkleinen, adviseren wij om (indien mogelijk en in overleg met jouw arts) te stoppen met alle bloedverdunnende medicijnen zoals Ibuprofen, Ascal en Naproxen.

Zwangerschap
Wij kunnen je helaas niet behandelen als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Alcohol
Wij raden af om in de 24 uur voorafgaand aan de behandeling alcohol te drinken.

Voor en na

Nazorg

Advies NA een Botox behandeling

Je mag direct na de behandeling weer alle dagelijkse activiteiten hervatten, maar het is wel verstandig om de volgende punten in acht te nemen:

Liggen / slapen
Wij raden je af binnen 1 uur na de behandeling te gaan liggen en/of slapen.

Zonnebaden / zonnebank
Voorkom de eerste 48 uur directe zon op het behandelde gebied. Gebruik daarnaast een sunblock met minstens SPF 30. Wij raden je aan om de eerste 48 uur na de behandeling met Botox niet onder de zonnebank te gaan.

Sporten
Wij raden af om de eerste 24 uur na een Botox behandeling (intensief) te sporten.

Drukverhogende activiteiten vermijden
Het is belangrijk dat je de eerste dagen na de behandeling druk op het behandelde gebied zoveel mogelijk vermijdt (zwaar tillen en/of krachttraining).

Ooglidcorrectie
Tussen 2 weken voor en 4 weken na een ooglidcorrectie raden wij aan om geen Botox te gebruiken.

Sauna
Wij raden saunabezoek af gedurende de eerste 1 à 2 weken na een Botox behandeling.

Camouflage
Wanneer na de behandeling een blauw plekje verschijnt kun je een camouflagecrème of make-up gebruiken, dat heeft geen nadelig effect op de behandeling.

Masseren / fronsen
De eerste 24 uur na een Botox behandeling het behandelde gebied NIET masseren. Wel kun je het eerste uur proberen de behandelde spieren aan te spannen om te zorgen dat de Botox beter opgenomen wordt.

Schoonheidsspecialiste
De eerste 1 à 2 weken na een behandeling met Botox raden wij andere gezichtsbehandelingen af, zoals: peelings, scrubs, microdermabrasie, laserbehandelingen en massages.

Vliegtuig
Wij raden het af om in de eerste 24 uur na een behandeling met Botox een lange vliegreis te maken.

Hier vind je ons:

Kliniek Vrijdag
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 - 0042701
E: info@kliniekvrijdag.nl