Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.1 uit 380 reviews

Gummy smile

Een “gummy smile” is een term die wordt gebruikt om een glimlach te beschrijven waarbij een aanzienlijke hoeveelheid van het tandvlees boven de tanden zichtbaar is.

Wat is het?

gummy smile

Lachen is heel belangrijk. Mensen lachen ook graag. Sommige mensen lachen altijd bewust. Even een hand voor de mond, even wegkijken. Lachen stimuleert de aanmaak van endorfine en dopamine in de hersenen en werkt stress verlagend. Lachen kun je dus maar het beste zo veel mogelijk doen. Daarom is het ook prettig om een mooie lach te hebben waar je zelf tevreden mee bent.

Gummy smile

Een “gummy smile” is een term die wordt gebruikt om een glimlach te beschrijven waarbij een aanzienlijke hoeveelheid van het tandvlees boven de tanden zichtbaar is. Bij een gummy smile lijkt het tandvlees prominenter dan gewoonlijk en kan het de tanden overschaduwen.

Er zijn verschillende oorzaken van een gummy smile:

  • Te kleine tanden
  • Een te sterke hefspier van de bovenlip
  • Een te sterke verbinding tussen de bovenlip en het tandvlees
  • Te veel tandvlees

Een gummy smile wordt over het algemeen als een esthetisch probleem beschouwd. Met Botuline toxine (Botox, Bocouture, Azzalure) kunnen spiertjes worden verzwakt die de lip te ver naar boven trekken zodat er minder tandvlees zichtbaar wordt en de oorspronkelijke dikte van de bovenlip behouden blijft tijdens het lachen. Zo krijg je weer een mooie lach waarbij het tandvlees niet zichtbaar is. Het is een behandeling waar iedereen enorm blij mee is, men durft weer spontaan te lachen!

Behandeling

Met één prikje botox aan weerszijden van de neus kunnen we de betreffende spiertjes ontspannen. Het resultaat is dat de bovenlip niet meer te ver omhoog getrokken wordt waardoor je geen roze tandvlees meer ziet bij het lachen.

Botox werkt als een spierverslapper en zorgt er dus voor dat je bovenlip na de behandeling met minder kracht omhoog wordt getrokken als je lacht. Hierdoor wordt het tandvlees minder zichtbaar. Een Botox-behandeling voor een tandvleeslach heeft verder geen effect op de gezichtsuitdrukking. De effecten van een Botox-ingreep zijn na ongeveer 2 – 7 zichtbaar, en houden maximaal negen maanden aan. Daarna moet er weer opnieuw geïnjecteerd worden

Voor en na

FAQ

Hoe lang duurt het voordat Botox werkt?

Enkele dagen na een behandeling begint de Botox te werken. Na twee weken is het effect optimaal.

Is een Botox behandeling pijnlijk?

De meeste mensen ervaren een Botox behandeling niet als pijnlijk en omschrijven het als een kort prikje. De vloeistof kan kort eventjes prikken. Botox wordt met een heel klein dun naaldje geïnjecteerd in de huid. Na de behandeling kan de huid oppervlakkig wat gevoelig zijn.

Wanneer is Botox uitgewerkt?

Gemiddeld houdt het effect van Botox drie tot vijf maanden aan. Vaak is het zo dat na meerdere behandelingen het effect langer aanhoudt. Om het gewenste resultaat te behouden is het nodig de behandeling weer te herhalen.

Wat is Botox?

Iedereen is tegenwoordig wel bekend met de term Botox. Toch bestaan er veel misverstanden over
Botox. Wat is Botox nu precies en welke rimpels kunnen nu behandeld worden met Botox? Botox is
een gezuiverde vorm van Botuline Toxine. Dit eiwit, dat geproduceerd wordt door een bacterie,
vermindert de activiteit van spieren. Botox is zeer veilig en wordt al sinds de jaren 90 succesvol
gebruikt om spier gerelateerde rimpels in het gezicht te behandelen. Voorbeelden hiervan zijn de
fronsrimpel, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes (lachrimpels). Botox zorgt ervoor dat de spieren
ontspannen, de huid gladder wordt en rimpels verdwijnen. Bij Kliniek Vrijdag voeren we al jaren
dagelijks behandelingen met Botox uit. Onze artsen behoren tot de meest ervaren cosmetisch artsen
van Nederland.

Hier vind je ons:

Kliniek Vrijdag
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 - 0042701
E: info@kliniekvrijdag.nl