zorgkaart
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 6 reviews op Zorgkaart Nederland
Feedback company reviews
Onze kliniek ontvangt een 9.1 uit 394 reviews op Feedback Company

Wenkbrauwlift

Wat is het?

Naarmate je ouder wordt kan het zo zijn dat de uiteindes van de wenkbrauwen steeds lager gaan hangen. Ook kan het zo zijn dat de bovenoogleden zwaarder worden of verslappen. Een botoxbehandeling om de wenkbrauwen te liften kan in dit geval uitkomst bieden. Met slechts één prikje per wenkbrauw wordt de botox ingebracht waardoor het uiteinde van de wenkbrauw subtiel gelift wordt.

wenkbrauwlift behandeling

Het gaat hier om millimeter-werk; je hoeft niet bang te zijn voor een onnatuurlijk hoekige stand van de wenkbrauw. Het resultaat is een meer open en frissere oogopslag en een minder zwaar gevoel van de bovenoogleden.

Wellicht kun je hierdoor een bovenooglidcorrectie of chirurgische wenkbrauwlift nog een tijdje uitstellen! Zo niet, dan ben je welkom bij onze collega’s van de VandenBroecke Kliniek.

Behandeling

Als je last hebt van zakkende oogleden of wenkbrauwen, kan dit gelift worden met een prikje botox. Het spiertje dat de wenkbrauw omlaag trekt wordt hiermee ontspannen, waardoor de wenkbrauw subtiel gelift wordt.

Het resultaat is een frisse blik, en een minder zwaar gevoel van de ogen.

Trek jij wel eens je wenkbrauwen omhoog in de spiegel? Zou je willen weten hoe een wenkbrauwlift staat? Dat kan met botox. Omdat het niet permanent is, is het een veilige en makkelijke manier om te zien of het iets voor jou is.

Met twee prikjes botox bij de wenkbrauwen creëer je een liftend effect doordat de spiertjes die de wenkbrauw omlaag trekken ontspannen.

Advies VÓÓR een Botox behandeling

Medicatie
Om de (toch al kleine) kans op blauwe plekjes te verkleinen, adviseren wij om (indien mogelijk en in overleg met jouw arts) te stoppen met alle bloedverdunnende medicijnen zoals Ibuprofen, Ascal en Naproxen.

Zwangerschap
Wij kunnen je helaas niet behandelen als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Alcohol
Wij raden af om in de 24 uur voorafgaand aan de behandeling alcohol te drinken.

Voor en na

Nazorg

Advies NA een Botox behandeling

Je mag direct na de behandeling weer alle dagelijkse activiteiten hervatten, maar het is wel verstandig om de volgende punten in acht te nemen:

Liggen / slapen
Wij raden je af binnen 1 uur na de behandeling te gaan liggen en/of slapen.

Zonnebaden / zonnebank
Voorkom de eerste 48 uur directe zon op het behandelde gebied. Gebruik daarnaast een sunblock met minstens SPF 30. Wij raden je aan om de eerste 48 uur na de behandeling met Botox niet onder de zonnebank te gaan.

Sporten
Wij raden af om de eerste 24 uur na een Botox behandeling (intensief) te sporten.

Drukverhogende activiteiten vermijden
Het is belangrijk dat je de eerste dagen na de behandeling druk op het behandelde gebied zoveel mogelijk vermijdt (zwaar tillen en/of krachttraining).

Ooglidcorrectie
Tussen 2 weken voor en 4 weken na een ooglidcorrectie raden wij aan om geen Botox te gebruiken.

Sauna
Wij raden saunabezoek af gedurende de eerste 1 à 2 weken na een Botox behandeling.

Camouflage
Wanneer na de behandeling een blauw plekje verschijnt kun je een camouflagecrème of make-up gebruiken, dat heeft geen nadelig effect op de behandeling.

Masseren / fronsen
De eerste 24 uur na een Botox behandeling het behandelde gebied NIET masseren. Wel kun je het eerste uur proberen de behandelde spieren aan te spannen om te zorgen dat de Botox beter opgenomen wordt.

Schoonheidsspecialiste
De eerste 1 à 2 weken na een behandeling met Botox raden wij andere gezichtsbehandelingen af, zoals: peelings, scrubs, microdermabrasie, laserbehandelingen en massages.

Vliegtuig
Wij raden het af om in de eerste 24 uur na een behandeling met Botox een lange vliegreis te maken.

Hier vind je ons:

Kliniek Vrijdag
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 - 0042701
E: info@kliniekvrijdag.nl