zorgkaart
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 6 reviews op Zorgkaart Nederland
Feedback company reviews
Onze kliniek ontvangt een 9.1 uit 394 reviews op Feedback Company

Rokerslijntjes

Wat is het?

Rokerslijntjes zijn verticale lijntjes of rimpels die zich vormen rond de mond, met name boven de bovenlip. Ze worden vaak geassocieerd met het roken van sigaretten, vandaar de naam.

rokerslijntjes foto

Hoe komt het?

Rokerslijntjes worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder de herhaalde beweging van het roken zelf. Bij het roken van een sigaret maakt men vaak een zuigende beweging met de lippen, waarbij de rook in de mond wordt getrokken. Deze beweging, gecombineerd met de schadelijke effecten van de chemische stoffen in sigarettenrook, kan leiden tot versnelde veroudering van de huid rond de mond.

Daarnaast spelen andere factoren ook een rol bij de vorming van rokerslijntjes, zoals verminderde elasticiteit van de huid, verlies van collageen en elastine, blootstelling aan de zon, genetische aanleg en algemene veroudering.

Rokerslijntjes kunnen variëren van fijne lijntjes tot diepere rimpels. Ze kunnen de lipcontour vervagen en de lippen er dunner en ouder uit laten zien.

Wat doe je er tegen?

Om rokerslijntjes te verminderen of te voorkomen, kunnen verschillende cosmetische behandelingen worden overwogen. Dit kan het gebruik van injecteerbare fillers omvatten. Deze kunnen helpen om het volume te herstellen en de lijntjes op te vullen. Daarnaast kan het gebruik van botox ook helpen om de spieractiviteit rond de mond te verminderen, waardoor de vorming van rimpels wordt verminderd.

Het vermijden van roken, het beschermen van de huid tegen de zon, en het gebruik van hydraterende crèmes kunnen ook bijdragen aan het verminderen van de vorming van rokerslijntjes.

Behandeling

De rimpeltjes op de bovenlip worden heel subtiel opgevuld met behulp van fillers. Deze wordt zeer secuur met een dunne naald in de huid verdeeld. Zo kan een nauwkeurig en symmetrisch resultaat worden bereikt. De filler is een afbreekbare gel en lost in een periode van 9 tot 18 maanden op, afhankelijk van het gekozen product en de hoeveelheid.

Botox is ook een optie. Botox kan de spier van de bovenlip ontspannen waardoor de huid die eroverheen ligt ook ontspant en waardoor de rimpeltjes zachter worden of kunnen verdwijnen.

Advies VÓÓR een filler behandeling

Medicatie
Om de (toch al kleine) kans op blauwe plekjes te verkleinen, adviseren wij om (indien mogelijk en in overleg met je arts) te stoppen met alle bloedverdunnende medicijnen zoals Ibuprofen, Ascal en Naproxen.

Zwangerschap en borstvoeding
Wij kunnen je helaas niet behandelen als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Alcohol
Wij raden af om in de 24 uur voorafgaand aan de behandeling alcohol te drinken.

Voor en na

Nazorg

Advies NA een filler behandeling

Je mag direct weer alle dagelijkse activiteiten hervatten, maar na de behandeling is het wel verstandig om de volgende punten in acht te nemen:

Liggen / slapen
Liggen en/of slapen mag direct na de behandeling.

Zonnebaden / zonnebank
Voorkom de eerste week directe zon op het behandelde gebied. Gebruik daarnaast een sunblock met minstens SPF 30.
Wij raden je aan om de eerste week na een behandeling met fillers niet onder de zonnebank te gaan.

Sporten
Sporten mag direct na een fillerbehandeling weer.

Sauna
Wij raden saunabezoek af gedurende de eerste 1 à 2 weken na een fillerbehandeling.

Camouflage
Wanneer na de behandeling een blauw plekje verschijnt kun je een camouflagecrème of make-up gebruiken, dat heeft geen nadelig effect op de behandeling.

Koelen
Koelen, bijvoorbeeld met een coolpack, kan helpen bij eventuele zwelling of ter voorkoming hiervan.

Masseren
Wij raden je af om na een behandeling met fillers het behandelde gebied te masseren. Een klein bobbeltje mag je de volgende dag wegmasseren, mocht dat aan de orde zijn.

Schoonheidsspecialiste
Wij raden de eerste 2 weken na een behandeling met fillers de volgende behandelingen in het behandelde gebied af: peelings, gezichtsscrubs, microdermabrasie, laser en bindweefselmassages.

Hier vind je ons:

Kliniek Vrijdag
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 - 0042701
E: info@kliniekvrijdag.nl