zorgkaart
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 6 reviews op Zorgkaart Nederland
Feedback company reviews
Onze kliniek ontvangt een 9.1 uit 394 reviews op Feedback Company

Wat is het?

De botoxbehandeling van de kin is een relatief onbekende. Wanneer je tijdens het praten de lippen veel tuit, de mondhoeken omlaag trekt of de onderlip pruilt, span je onbewust ook de kinspier aan. Hierdoor ontstaan kleine deukjes of putjes in de huid. Vindt je het storend dat mensen dit zien wanneer ze met je praten? Maak je veel selfies of kom je pratend op camera? Dan kunnen we met botox de kinspier ontspannen waardoor de deukjes verdwijnen.

kin botox injectie

Daarnaast is het zo dat deze kin-putjes steeds zichtbaarder worden tijdens het normale verouderingsproces, ook in rust. Dit komt doordat het laagje vetweefsel onder de huid langzaam verdwijnt. Tevens kan de kinspier een wat hoekige vorm aannemen naarmate de jaren verstrijken. Ook in deze situaties is een botoxbehandeling van de kinspier op zijn plaats. De behandeling bestaat uit twee prikjes in de kin en is binnen vijf minuten klaar.

Behandeling

De cosmetisch arts bekijkt je kin en bepaalt de juiste injectiepunten. Vervolgens wordt een kleine hoeveelheid botox geïnjecteerd in de spieren van de kin. De behandeling duurt meestal niet langer dan enkele minuten.

De resultaten van een kin botox-behandeling zijn meestal zichtbaar binnen enkele dagen tot een week, en ze kunnen enkele drie tot zes maanden aanhouden. Om de resultaten te behouden, kan het nodig zijn om de behandeling periodiek te herhalen.

Advies VÓÓR een Botox behandeling

Medicatie
Om de (toch al kleine) kans op blauwe plekjes te verkleinen, adviseren wij om (indien mogelijk en in overleg met jouw arts) te stoppen met alle bloedverdunnende medicijnen zoals Ibuprofen, Ascal en Naproxen.

Zwangerschap
Wij kunnen je helaas niet behandelen als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Alcohol
Wij raden af om in de 24 uur voorafgaand aan de behandeling alcohol te drinken.

Voor en na

Nazorg

Advies NA een Botox behandeling

Je mag direct na de behandeling weer alle dagelijkse activiteiten hervatten, maar het is wel verstandig om de volgende punten in acht te nemen:

Liggen / slapen
Wij raden je af binnen 1 uur na de behandeling te gaan liggen en/of slapen.

Zonnebaden / zonnebank
Voorkom de eerste 48 uur directe zon op het behandelde gebied. Gebruik daarnaast een sunblock met minstens SPF 30. Wij raden je aan om de eerste 48 uur na de behandeling met Botox niet onder de zonnebank te gaan.

Sporten
Wij raden af om de eerste 24 uur na een Botox behandeling (intensief) te sporten.

Drukverhogende activiteiten vermijden
Het is belangrijk dat je de eerste dagen na de behandeling druk op het behandelde gebied zoveel mogelijk vermijdt (zwaar tillen en/of krachttraining).

Ooglidcorrectie
Tussen 2 weken voor en 4 weken na een ooglidcorrectie raden wij aan om geen Botox te gebruiken.

Sauna
Wij raden saunabezoek af gedurende de eerste 1 à 2 weken na een Botox behandeling.

Camouflage
Wanneer na de behandeling een blauw plekje verschijnt kun je een camouflagecrème of make-up gebruiken, dat heeft geen nadelig effect op de behandeling.

Masseren / fronsen
De eerste 24 uur na een Botox behandeling het behandelde gebied NIET masseren. Wel kun je het eerste uur proberen de behandelde spieren aan te spannen om te zorgen dat de Botox beter opgenomen wordt.

Schoonheidsspecialiste
De eerste 1 à 2 weken na een behandeling met Botox raden wij andere gezichtsbehandelingen af, zoals: peelings, scrubs, microdermabrasie, laserbehandelingen en massages.

Vliegtuig
Wij raden het af om in de eerste 24 uur na een behandeling met Botox een lange vliegreis te maken.

Hier vind je ons:

Kliniek Vrijdag
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 - 0042701
E: info@kliniekvrijdag.nl