Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.1 uit 381 reviews

Rokerslijntjes

Rokerslijntjes zijn verticale lijntjes of rimpels die zich vormen rond de mond, met name boven de bovenlip.

Wat is het?

rokerslijntjes foto

Rokerslijntjes, ook wel bekend als rokersrimpels, zijn verticale lijntjes of rimpels die zich vormen rond de mond, met name boven de bovenlip. Ze worden vaak geassocieerd met het roken van sigaretten, vandaar de naam.

Oorzaak

Rokerslijntjes worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder de herhaalde beweging van het roken zelf. Bij het roken van een sigaret maakt men vaak een zuigende beweging met de lippen, waarbij de rook in de mond wordt getrokken. Deze beweging, gecombineerd met de schadelijke effecten van de chemische stoffen in sigarettenrook, kan leiden tot versnelde veroudering van de huid rond de mond.

Daarnaast spelen andere factoren ook een rol bij de vorming van rokerslijntjes, zoals verminderde elasticiteit van de huid, verlies van collageen en elastine, blootstelling aan de zon, genetische aanleg en algemene veroudering.

Rokerslijntjes kunnen variëren van fijne lijntjes tot diepere rimpels. Ze kunnen de lipcontour vervagen en de lippen er dunner en ouder uit laten zien.

Hoe kom je er vanaf?

Om rokerslijntjes te verminderen of te voorkomen, kunnen verschillende cosmetische behandelingen worden overwogen. Dit kan het gebruik van injecteerbare fillers omvatten, die kunnen helpen om het volume te herstellen en de lijntjes op te vullen. Daarnaast kan het gebruik van botox ook helpen om de spieractiviteit rond de mond te verminderen, waardoor de vorming van rimpels wordt verminderd.

Het vermijden van roken en het nemen van preventieve maatregelen, zoals het beschermen van de huid tegen de zon en het gebruik van hydraterende crèmes, kunnen ook bijdragen aan het verminderen van de vorming van rokerslijntjes.

Behandeling

rokerslijntjes foto

Bij mensen die roken of die de lippen veel tuiten tijdens het praten ontstaan in de loop der jaren zogenaamde ‘rokerslijntjes’; verticale rimpeltjes op de bovenlip, boven het lippenrood. Dit wordt ook wel een ‘barcode’ genoemd. Deze rimpeltjes kunnen met fillers behandeld worden, maar blijf je daar liever van weg dan is ook botox een optie. Botox kan de spier van de bovenlip ontspannen waardoor de huid die eroverheen ligt ook ontspant en waardoor de rimpeltjes zachter worden of kunnen verdwijnen. De behandeling bestaat uit ongeveer vier tot vijf prikjes en is binnen tien minuten klaar.

De effecten van Botox houden tussen de drie en zes maanden aan.

Voor en na

rokerslijntjes

FAQ

Hoe lang duurt het voordat Botox werkt?

Enkele dagen na een behandeling begint de Botox te werken. Na twee weken is het effect optimaal.

Is een Botox behandeling pijnlijk?

De meeste mensen ervaren een Botox behandeling niet als pijnlijk en omschrijven het als een kort prikje. De vloeistof kan kort eventjes prikken. Botox wordt met een heel klein dun naaldje geïnjecteerd in de huid. Na de behandeling kan de huid oppervlakkig wat gevoelig zijn.

Wanneer is Botox uitgewerkt?

Gemiddeld houdt het effect van Botox drie tot vijf maanden aan. Vaak is het zo dat na meerdere behandelingen het effect langer aanhoudt. Om het gewenste resultaat te behouden is het nodig de behandeling weer te herhalen.

Wat is Botox?

Iedereen is tegenwoordig wel bekend met de term Botox. Toch bestaan er veel misverstanden over
Botox. Wat is Botox nu precies en welke rimpels kunnen nu behandeld worden met Botox? Botox is
een gezuiverde vorm van Botuline Toxine. Dit eiwit, dat geproduceerd wordt door een bacterie,
vermindert de activiteit van spieren. Botox is zeer veilig en wordt al sinds de jaren 90 succesvol
gebruikt om spier gerelateerde rimpels in het gezicht te behandelen. Voorbeelden hiervan zijn de
fronsrimpel, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes (lachrimpels). Botox zorgt ervoor dat de spieren
ontspannen, de huid gladder wordt en rimpels verdwijnen. Bij Kliniek Vrijdag voeren we al jaren
dagelijks behandelingen met Botox uit. Onze artsen behoren tot de meest ervaren cosmetisch artsen
van Nederland.

Hier vind je ons:

Kliniek Vrijdag
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 - 0042701
E: info@kliniekvrijdag.nl