zorgkaart
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 6 reviews op Zorgkaart Nederland
Feedback company reviews
Onze kliniek ontvangt een 9.1 uit 394 reviews op Feedback Company

Rokerslijntjes

Wat is het?

Rokerslijntjes, ook wel bekend als rokersrimpels, zijn verticale lijntjes of rimpels die zich vormen rond de mond, met name boven de bovenlip. Ze worden vaak geassocieerd met het roken van sigaretten, vandaar de naam.

rokerslijntjes foto

Oorzaak

Rokerslijntjes worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder de herhaalde beweging van het roken zelf. Bij het roken van een sigaret maakt men vaak een zuigende beweging met de lippen, waarbij de rook in de mond wordt getrokken. Deze beweging, gecombineerd met de schadelijke effecten van de chemische stoffen in sigarettenrook, kan leiden tot versnelde veroudering van de huid rond de mond.

Daarnaast spelen andere factoren ook een rol bij de vorming van rokerslijntjes, zoals verminderde elasticiteit van de huid, verlies van collageen en elastine, blootstelling aan de zon, genetische aanleg en algemene veroudering.

Rokerslijntjes kunnen variëren van fijne lijntjes tot diepere rimpels. Ze kunnen de lipcontour vervagen en de lippen er dunner en ouder uit laten zien.

Hoe kom je er vanaf?

Om rokerslijntjes te verminderen of te voorkomen, kunnen verschillende cosmetische behandelingen worden overwogen. Dit kan het gebruik van injecteerbare fillers omvatten, die kunnen helpen om het volume te herstellen en de lijntjes op te vullen. Daarnaast kan het gebruik van botox ook helpen om de spieractiviteit rond de mond te verminderen, waardoor de vorming van rimpels wordt verminderd.

Het vermijden van roken en het nemen van preventieve maatregelen, zoals het beschermen van de huid tegen de zon en het gebruik van hydraterende crèmes, kunnen ook bijdragen aan het verminderen van de vorming van rokerslijntjes.

Behandeling

Bij mensen die roken of die de lippen veel tuiten tijdens het praten ontstaan in de loop der jaren zogenaamde ‘rokerslijntjes’; verticale rimpeltjes op de bovenlip, boven het lippenrood. Dit wordt ook wel een ‘barcode’ genoemd. Deze rimpeltjes kunnen met fillers behandeld worden, maar blijf je daar liever van weg dan is ook botox een optie. Botox kan de spier van de bovenlip ontspannen waardoor de huid die eroverheen ligt ook ontspant en waardoor de rimpeltjes zachter worden of kunnen verdwijnen. De behandeling bestaat uit ongeveer vier tot vijf prikjes en is binnen tien minuten klaar.

De effecten van Botox houden tussen de drie en zes maanden aan.

Advies VÓÓR een Botox behandeling

Medicatie
Om de (toch al kleine) kans op blauwe plekjes te verkleinen, adviseren wij om (indien mogelijk en in overleg met jouw arts) te stoppen met alle bloedverdunnende medicijnen zoals Ibuprofen, Ascal en Naproxen.

Zwangerschap
Wij kunnen je helaas niet behandelen als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Alcohol
Wij raden af om in de 24 uur voorafgaand aan de behandeling alcohol te drinken.

Voor en na

rokerslijntjes

Nazorg

Advies NA een Botox behandeling

Je mag direct na de behandeling weer alle dagelijkse activiteiten hervatten, maar het is wel verstandig om de volgende punten in acht te nemen:

Liggen / slapen
Wij raden je af binnen 1 uur na de behandeling te gaan liggen en/of slapen.

Zonnebaden / zonnebank
Voorkom de eerste 48 uur directe zon op het behandelde gebied. Gebruik daarnaast een sunblock met minstens SPF 30. Wij raden je aan om de eerste 48 uur na de behandeling met Botox niet onder de zonnebank te gaan.

Sporten
Wij raden af om de eerste 24 uur na een Botox behandeling (intensief) te sporten.

Drukverhogende activiteiten vermijden
Het is belangrijk dat je de eerste dagen na de behandeling druk op het behandelde gebied zoveel mogelijk vermijdt (zwaar tillen en/of krachttraining).

Ooglidcorrectie
Tussen 2 weken voor en 4 weken na een ooglidcorrectie raden wij aan om geen Botox te gebruiken.

Sauna
Wij raden saunabezoek af gedurende de eerste 1 à 2 weken na een Botox behandeling.

Camouflage
Wanneer na de behandeling een blauw plekje verschijnt kun je een camouflagecrème of make-up gebruiken, dat heeft geen nadelig effect op de behandeling.

Masseren / fronsen
De eerste 24 uur na een Botox behandeling het behandelde gebied NIET masseren. Wel kun je het eerste uur proberen de behandelde spieren aan te spannen om te zorgen dat de Botox beter opgenomen wordt.

Schoonheidsspecialiste
De eerste 1 à 2 weken na een behandeling met Botox raden wij andere gezichtsbehandelingen af, zoals: peelings, scrubs, microdermabrasie, laserbehandelingen en massages.

Vliegtuig
Wij raden het af om in de eerste 24 uur na een behandeling met Botox een lange vliegreis te maken.

Hier vind je ons:

Kliniek Vrijdag
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 - 0042701
E: info@kliniekvrijdag.nl