Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.1 uit 392 reviews

Piercing littekencorrectie

Een piercing-litteken of gaatje kan ontstaan na het langdurig dragen van een piercing.

Wat is het?

Wat is een piercing-litteken/gaatje?

Een piercing-litteken of gaatje kan ontstaan na het langdurig dragen van een piercing, waarbij de huid zich niet herstelt na het verwijderen van de piercing. Er blijft dan een deukje of gaatje zichtbaar in de huid wat ontsierend kan zijn. Dergelijke ‘gaatjes’ in de huid kunnen ook ontstaan na het doormaken van acné. 

Consult

Heeft u een piercing- of acné-litteken waar u zich aan stoort en waar u vanaf wilt? Dan kunt u vrijblijvend een consult inplannen. Onze ervaren BIG-geregistreerde arts beoordeelt het litteken en geeft advies geeft hoe deze verwijderd kan worden. Ook wordt er gevraagd naar uw medische voorgeschiedenis, het gebruik van medicatie, of u allergieën heeft en of u rookt. Dit wordt gedaan om een persoonlijk en passend behandelplan op te stellen met een zo fraai mogelijk resultaat. Na het consult kunt u zelf beslissen of u een vervolgafspraak inplant voor het verwijderen van het litteken.

Behandeling

Ingreep

De behandeling vindt plaats onder lokale verdoving, wat betekent dat u zelf mag rijden en direct na de ingreep weer naar huis kan. Het verwijderen van het litteken duurt ongeveer 15-30 minuten. Dit gebeurt middels een zogenaamde ovaalexcisie. Er wordt een ovaalvormige reepje huid rondom het litteken verwijderd, waarna het wondje gehecht wordt met niet-oplosbare hechtingen, welke na 7 tot 14 dagen verwijderd worden. Er blijft een streepvormig litteken over dat in de loop van de tijd steeds minder opvalt.

Complicaties

Gelukkig ontstaan er bij deze ingrepen zeer zelden problemen. Een nabloeding of infectie is uitzonderlijk en kan goed behandeld worden als het zich toch voordoet.

Voor en na


voor en na piercinglitteken
Dit is het resultaat na 3 maanden. Het littekentje zal nog meer vervagen

Nazorg

Herstel

Douchen
Om de wond zo mooi mogelijk te laten genezen is het belangrijk om de wond de eerste 12-24uur droog te houden. Daarna mag de wond nat worden onder de douche, maar moet voorkomen worden dat de wond verweekt raakt; lang en heet douchen wordt daarom afgeraden en de wond dient na het douchen voorzichtig droog gedept te worden. Ook is het verstandig om niet in bad of het zwembad te gaan gedurende twee weken.

Zon
Het is belangrijk om UV-straling te vermijden. Een vers litteken kan onder invloed van zonlicht extra pigment opnemen wat het litteken een donkere kleur kan geven. Om dit te voorkomen wordt geadviseerd de wond te bedekken of in te smeren met SPF 30-50 wanneer u de zon in gaat.

Littekencrème
Om het herstel van de huid te bevorderen is het raadzaam een littekencrème te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat eventuele zwelling sneller afneemt, de kleur sneller normaliseert en houdt de huid mooi soepel. In onze kliniek werken wij met Alhydran. Dit is een klinisch bewezen crème die door de huid goed wordt opgenomen.

Sporten
Het wordt afgeraden om de eerste twee weken na de ingreep te sporten of zware lichamelijke inspanning te verrichten.

Hier vind je ons:

Kliniek Vrijdag
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 - 0042701
E: info@kliniekvrijdag.nl