Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.1 uit 380 reviews

Piercing littekencorrectie

Een piercing-litteken of gaatje kan ontstaan na het langdurig dragen van een piercing.

Wat is het?

Wat is een piercing-litteken/gaatje?

Een piercing-litteken of gaatje kan ontstaan na het langdurig dragen van een piercing, waarbij de huid zich niet herstelt na het verwijderen van de piercing. Er blijft dan een deukje of gaatje zichtbaar in de huid wat ontsierend kan zijn. Dergelijke ‘gaatjes’ in de huid kunnen ook ontstaan na het doormaken van acné. 

Consult

Heeft u een piercing- of acné-litteken waar u zich aan stoort en waar u vanaf wilt? Dan kunt u vrijblijvend een consult inplannen. Onze ervaren BIG-geregistreerde arts beoordeelt het litteken en geeft advies geeft hoe deze verwijderd kan worden. Ook wordt er gevraagd naar uw medische voorgeschiedenis, het gebruik van medicatie, of u allergieën heeft en of u rookt. Dit wordt gedaan om een persoonlijk en passend behandelplan op te stellen met een zo fraai mogelijk resultaat. Na het consult kunt u zelf beslissen of u een vervolgafspraak inplant voor het verwijderen van het litteken.

Behandeling

Ingreep

De behandeling vindt plaats onder lokale verdoving, wat betekent dat u zelf mag rijden en direct na de ingreep weer naar huis kan. Het verwijderen van het litteken duurt ongeveer 15-30 minuten. Dit gebeurt middels een zogenaamde ovaalexcisie. Er wordt een ovaalvormige reepje huid rondom het litteken verwijderd, waarna het wondje gehecht wordt met niet-oplosbare hechtingen, welke na 7 tot 14 dagen verwijderd worden. Er blijft een streepvormig litteken over dat in de loop van de tijd steeds minder opvalt.

Complicaties

Gelukkig ontstaan er bij deze ingrepen zeer zelden problemen. Een nabloeding of infectie is uitzonderlijk en kan goed behandeld worden als het zich toch voordoet.

Voor en na

FAQ

Hier vind je ons:

Kliniek Vrijdag
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 - 0042701
E: info@kliniekvrijdag.nl