Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.1 uit 381 reviews

Lipomen verwijderen

Een lipoom wordt ook wel een vetbult genoemd en is goedaardig.

Wat is het?

lipomen verwijderen

Een lipoom wordt ook wel een vetbult genoemd en is goedaardig. Het is een opeenhoping van vetcellen waardoor een zwelling ontstaat net onder de huid.
Lipomen kunnen overal op het lichaam ontstaan waar zich vet bevindt, maar worden het meest gezien op de onderarmen, hals, buik en rug. De grootte kan variëren; van kleiner dan een centimeter tot wel 10 centimeter groot.
Omdat lipomen goedaardig zijn en over het algemeen geen klachten geven hoeven ze niet verwijderd te worden. Wel kunnen ze cosmetisch ontsierend zijn of mechanische klachten geven zoals een drukkend of pijnlijk gevoel ter plekke van de beha- of broekband.

Consult

Heeft u een lipoom waar u zich aan stoort en waar u vanaf wilt? Dan kunt u vrijblijvend een consult inplannen. Onze ervaren BIG-geregistreerde arts beoordeelt het lipoom en geeft advies geeft hoe deze verwijderd kan worden. Ook wordt er gevraagd naar uw medische voorgeschiedenis, het gebruik van medicatie, of u allergieën heeft en of u rookt. Dit wordt gedaan om een persoonlijk en passend behandelplan op te stellen met een zo fraai mogelijk resultaat. Na het consult kunt u zelf beslissen of u een vervolgafspraak inplant voor het verwijderen van het lipoom.

Behandeling

lipomen verwijderen

Ingreep

De behandeling vindt plaats onder lokale verdoving, wat betekent dat u zelf mag rijden en direct na de ingreep weer naar huis kan. Het verwijderen van een lipoom duurt ongeveer 30-60 minuten. Dit gebeurt middels een zogenaamde ovaal-excisie. Er wordt een ovaalvormige opening in de huid gemaakt om de zwelling vanuit de diepte te kunnen verwijderen, waarna het wondje gehecht wordt met niet-oplosbare hechtingen, welke na 7 tot 14 dagen verwijderd worden. Er blijft een streep-vormig litteken over dat in de loop van de tijd steeds minder opvalt.

Complicaties

Gelukkig ontstaan er bij deze ingrepen zeer zelden problemen. Een nabloeding of infectie is uitzonderlijk en kan goed behandeld worden als het zich toch voordoet. In zeldzame gevallen kan het voorkomen dat het lipoom in de loop van de tijd weer langzaam terug groeit.

Voor en na

voor en na foto lipoom verwijderen

FAQ

Hier vind je ons:

Kliniek Vrijdag
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 - 0042701
E: info@kliniekvrijdag.nl