Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.1 uit 380 reviews

Tanden knarsen / Bruxisme

Sommige mensen knarsen met hun tanden wanneer ze in slaap vallen of slapen maar soms zelfs ook als ze wakker zijn.

Wat is het?

bruxisme tandenknarsen kaakklemmen

Tandenknarsen/kaakklemmen/masseter/bruxisme
Dat zijn een heleboel verschillende termen voor een vervelend probleem. Mensen die last hebben van kaakklemmen of tandenknarsen doen dat meestal onbewust, ’s nachts tijdens het slapen. Sommige mensen doen dit ook overdag, wanneer zij gespannen zijn bijvoorbeeld. Het kan leiden tot slijtage van de tanden en/of kiezen waardoor deze zelfs af kunnen breken. Ook kan het pijnklachten geven van de kaakspier zelf; een soort heftige vorm van spierpijn, die het zelfs moeilijk kan maken om de mond geheel te openen.

Deze aandoening kan worden behandeld middels het injecteren van Botuline-toxine (Botox, Bocouture, Azzalure) in de kauwspieren. Botox zorgt ervoor dat de spierspanning in de kauwspieren wordt verlaagd. Hierdoor treedt een vermindering van klachten op of kan het tandenknarsen in veel gevallen zelfs helemaal stoppen. De gewenning aan het aanspannen van de kauwbeweging neemt af. De behandeling met botox zal enkele malen, met tussenpozen van ongeveer drie maanden, moeten worden herhaald. Na enige tijd zijn herhaal behandelingen mogelijk niet meer nodig en is het tandenknarsen ontwent.

Tijdens een vrijblijvend consult vertelt onze cosmetisch arts je alles over de behandeling en welk resultaat je kunt verwachten.

Behandeling

bruxisme tandenknarsen kaakklemmen

Met drie prikjes botox per wang kan de kauwspier ontspannen worden waardoor al deze klachten kunnen afnemen of zelfs verdwijnen. Bruxisme is de medische term voor tandenknarsen of kaakklemmen en met masseter wordt de musculus masseter bedoeld; de kaakspier.


Wat ook een reden kan zijn om de kaakspier te ontspannen is om het gezicht optisch te doen versmallen. Wanneer de kaakspier veel gebruikt wordt wordt hij steeds getrainder en dus steeds voller. Zorg je er met botox voor dat de spier niet meer zo vaak naar de sportschool gaat dan zal de spier vanzelf langzaam aan weer versmallen. Dit wordt ook wel ‘face-slimming’ genoemd. Belangrijk om te weten is dat face-slimming niet bij iedereen even zichtbaar is en meestal pas na meerdere botoxbehandelingen zichtbaar wordt.

Voor en na

voor en na masseter botox

FAQ

Hoe lang duurt het voordat Botox werkt?

Enkele dagen na een behandeling begint de Botox te werken. Na twee weken is het effect optimaal.

Is een Botox behandeling pijnlijk?

De meeste mensen ervaren een Botox behandeling niet als pijnlijk en omschrijven het als een kort prikje. De vloeistof kan kort eventjes prikken. Botox wordt met een heel klein dun naaldje geïnjecteerd in de huid. Na de behandeling kan de huid oppervlakkig wat gevoelig zijn.

Wanneer is Botox uitgewerkt?

Gemiddeld houdt het effect van Botox drie tot vijf maanden aan. Vaak is het zo dat na meerdere behandelingen het effect langer aanhoudt. Om het gewenste resultaat te behouden is het nodig de behandeling weer te herhalen.

Wat is Botox?

Iedereen is tegenwoordig wel bekend met de term Botox. Toch bestaan er veel misverstanden over
Botox. Wat is Botox nu precies en welke rimpels kunnen nu behandeld worden met Botox? Botox is
een gezuiverde vorm van Botuline Toxine. Dit eiwit, dat geproduceerd wordt door een bacterie,
vermindert de activiteit van spieren. Botox is zeer veilig en wordt al sinds de jaren 90 succesvol
gebruikt om spier gerelateerde rimpels in het gezicht te behandelen. Voorbeelden hiervan zijn de
fronsrimpel, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes (lachrimpels). Botox zorgt ervoor dat de spieren
ontspannen, de huid gladder wordt en rimpels verdwijnen. Bij Kliniek Vrijdag voeren we al jaren
dagelijks behandelingen met Botox uit. Onze artsen behoren tot de meest ervaren cosmetisch artsen
van Nederland.

Hier vind je ons:

Kliniek Vrijdag
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 - 0042701
E: info@kliniekvrijdag.nl