Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.1 uit 380 reviews

Fibromen / steelwratten verwijderen

Een fibroom is een zwelling die op de huid ligt en goedaardig is.

Wat is het?

Een fibroom is een zwelling die op de huid ligt en goedaardig is. Het kan huidkleurig zijn of een wat donkerdere kleur hebben (gepigmenteerd). Vaak is het een bolletje dat met een wat dunner steeltje vast zit aan de huid, daarom wordt het in de volksmond ook wel een steelwrat genoemd, of in het Engels een skintag. Fibromen komen veel voor in de hals, oksels en liezen, maar soms ook rondom de ogen of onder de borsten. Fibromen zijn niet gevaarlijk, maar kunnen als hinderlijk worden ervaren of als cosmetisch storend en gaan niet vanzelf weer weg. Tijdens de zwangerschap nemen fibromen vaak toe in aantal en grootte. Ook bij diabetes of overgewicht komen fibromen vaker voor.

Behandeling

Consult

Heeft u een fibroom waar u zich aan stoort en waar u vanaf wilt? Dan kunt u vrijblijvend een consult inplannen. Onze ervaren BIG-geregistreerde arts beoordeelt het fibroom en geeft advies geeft hoe deze verwijderd kan worden. Ook wordt er gevraagd naar uw medische voorgeschiedenis, het gebruik van medicatie, of u allergieën heeft en of u rookt. Dit wordt gedaan om een persoonlijk en passend behandelplan op te stellen met een zo fraai mogelijk resultaat. Na het consult kunt u zelf beslissen of u een vervolgafspraak inplant voor het verwijderen van het fibroom.

Ingreep

De behandeling vindt plaats onder lokale verdoving, wat betekent dat u zelf mag rijden en direct na de ingreep weer naar huis kan. Afhankelijk van de grootte en het aantal fibromen duurt de ingreep 15-30 minuten.
Er bestaan verschillende manieren om het fibroom te verwijderen. Welke manier voor u het meest geschikt is wordt tijdens het consult met u besproken. 

Complicaties

Gelukkig ontstaan er bij deze ingrepen zeer zelden problemen. Een nabloeding of infectie is uitzonderlijk en kan goed behandeld worden als het zich toch voordoet. 

Voor en na

FAQ

Hier vind je ons:

Kliniek Vrijdag
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 - 0042701
E: info@kliniekvrijdag.nl