zorgkaart
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 6 reviews op Zorgkaart Nederland
Feedback company reviews
Onze kliniek ontvangt een 9.1 uit 394 reviews op Feedback Company

Bunny lines

Wat is het?

Bunny lines zijn de rimpeltjes die zich vormen aan de zijkanten van de neus, net boven de neusvleugels. Ze worden “bunny lines” genoemd omdat ze lijken op de rimpeltjes die konijnen hebben wanneer ze hun neus bewegen of rimpelen.

Bunny lines ontstaan als gevolg van de samentrekking van bepaalde gezichtsspieren, met name de nasalis-spieren. Deze spieren lopen langs de zijkanten van de neus en zijn betrokken bij het bewegen en rimpelen van de neus.

Bunny lines kunnen zichtbaar worden wanneer we bepaalde gezichtsuitdrukkingen maken, zoals lachen, fronsen, knijpen met de ogen of de neus optrekken. Herhaalde bewegingen van deze spieren in de loop van de tijd kunnen leiden tot de vorming van fijne lijntjes of rimpels aan de zijkanten van de neus.

Net als bij andere dynamische rimpels kunnen bunny lines zowel statisch als dynamisch zijn. Ze kunnen zichtbaar zijn wanneer de spieren samentrekken of zelfs in rust aanwezig zijn.

Als bunny lines als ongewenst worden beschouwd, kunnen cosmetische behandelingen zoals botox worden overwogen. Door kleine hoeveelheden botox in de nasalis-spieren te injecteren, kan de spieractiviteit worden verminderd, waardoor de vorming van bunny lines wordt verminderd.

Behandeling

Met botox is het spiertje te ontspannen waarmee je de neus optrekt, zodat de bunny lines zachter worden of verdwijnen. De behandeling bestaat uit één prikje per kant en is binnen vijf minuten klaar.

Botox is een merknaam voor de werkzame stof Botuline toxine type A. Er bestaan verschillende merken en dus ook merknamen, maar Botox is in de volksmond het meest bekend. Botuline toxine type A is een natuurlijk eiwit dat spieren tijdelijk kan ontspannen. Door bepaalde spieren van het gezicht te ontspannen krijgt ook de huid die over deze spieren heen ligt de rust om te ontspannen, waardoor de rimpels verzachten of verdwijnen. Rimpeltjes die ontstaan door je mimiek, dus het maken van bepaalde gezichtsuitdrukkingen zijn het meest geschikt om met botuline toxine type A te behandelen.

Na het injecteren heeft de botuline toxine type A ongeveer 3 tot 7 dagen de tijd nodig om in te werken. Het effect houdt zo’n 3 tot 5 maanden aan.

Advies VÓÓR een Botox behandeling

Medicatie
Om de (toch al kleine) kans op blauwe plekjes te verkleinen, adviseren wij om (indien mogelijk en in overleg met jouw arts) te stoppen met alle bloedverdunnende medicijnen zoals Ibuprofen, Ascal en Naproxen.

Zwangerschap
Wij kunnen je helaas niet behandelen als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Alcohol
Wij raden af om in de 24 uur voorafgaand aan de behandeling alcohol te drinken.

Voor en na

Nazorg

Advies NA een Botox behandeling

Je mag direct na de behandeling weer alle dagelijkse activiteiten hervatten, maar het is wel verstandig om de volgende punten in acht te nemen:

Liggen / slapen
Wij raden je af binnen 1 uur na de behandeling te gaan liggen en/of slapen.

Zonnebaden / zonnebank
Voorkom de eerste 48 uur directe zon op het behandelde gebied. Gebruik daarnaast een sunblock met minstens SPF 30. Wij raden je aan om de eerste 48 uur na de behandeling met Botox niet onder de zonnebank te gaan.

Sporten
Wij raden af om de eerste 24 uur na een Botox behandeling (intensief) te sporten.

Drukverhogende activiteiten vermijden
Het is belangrijk dat je de eerste dagen na de behandeling druk op het behandelde gebied zoveel mogelijk vermijdt (zwaar tillen en/of krachttraining).

Ooglidcorrectie
Tussen 2 weken voor en 4 weken na een ooglidcorrectie raden wij aan om geen Botox te gebruiken.

Sauna
Wij raden saunabezoek af gedurende de eerste 1 à 2 weken na een Botox behandeling.

Camouflage
Wanneer na de behandeling een blauw plekje verschijnt kun je een camouflagecrème of make-up gebruiken, dat heeft geen nadelig effect op de behandeling.

Masseren / fronsen
De eerste 24 uur na een Botox behandeling het behandelde gebied NIET masseren. Wel kun je het eerste uur proberen de behandelde spieren aan te spannen om te zorgen dat de Botox beter opgenomen wordt.

Schoonheidsspecialiste
De eerste 1 à 2 weken na een behandeling met Botox raden wij andere gezichtsbehandelingen af, zoals: peelings, scrubs, microdermabrasie, laserbehandelingen en massages.

Vliegtuig
Wij raden het af om in de eerste 24 uur na een behandeling met Botox een lange vliegreis te maken.

Hier vind je ons:

Kliniek Vrijdag
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 - 0042701
E: info@kliniekvrijdag.nl