Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.1 uit 380 reviews

Bunny lines

Bunny lines zijn de rimpeltjes die zich vormen aan de zijkanten van de neus, net boven de neusvleugels.

Wat is het?

bunny lines foto neus

Bunny lines zijn de rimpeltjes die zich vormen aan de zijkanten van de neus, net boven de neusvleugels. Ze worden “bunny lines” genoemd omdat ze lijken op de rimpeltjes die konijnen hebben wanneer ze hun neus bewegen of rimpelen.

Bunny lines ontstaan als gevolg van de samentrekking van bepaalde gezichtsspieren, met name de nasalis-spieren. Deze spieren lopen langs de zijkanten van de neus en zijn betrokken bij het bewegen en rimpelen van de neus.

Bunny lines kunnen zichtbaar worden wanneer we bepaalde gezichtsuitdrukkingen maken, zoals lachen, fronsen, knijpen met de ogen of de neus optrekken. Herhaalde bewegingen van deze spieren in de loop van de tijd kunnen leiden tot de vorming van fijne lijntjes of rimpels aan de zijkanten van de neus.

Net als bij andere dynamische rimpels kunnen bunny lines zowel statisch als dynamisch zijn. Ze kunnen zichtbaar zijn wanneer de spieren samentrekken of zelfs in rust aanwezig zijn.

Als bunny lines als ongewenst worden beschouwd, kunnen cosmetische behandelingen zoals botox worden overwogen. Door kleine hoeveelheden botox in de nasalis-spieren te injecteren, kan de spieractiviteit worden verminderd, waardoor de vorming van bunny lines wordt verminderd.

Behandeling

Met botox is het spiertje te ontspannen waarmee je de neus optrekt, zodat de bunny lines zachter worden of verdwijnen. De behandeling bestaat uit één prikje per kant en is binnen vijf minuten klaar.

Botox is een merknaam voor de werkzame stof Botuline toxine type A. Er bestaan verschillende merken en dus ook merknamen, maar Botox is in de volksmond het meest bekend. Botuline toxine type A is een natuurlijk eiwit dat spieren tijdelijk kan ontspannen. Door bepaalde spieren van het gezicht te ontspannen krijgt ook de huid die over deze spieren heen ligt de rust om te ontspannen, waardoor de rimpels verzachten of verdwijnen. Rimpeltjes die ontstaan door je mimiek, dus het maken van bepaalde gezichtsuitdrukkingen zijn het meest geschikt om met botuline toxine type A te behandelen.

Na het injecteren heeft de botuline toxine type A ongeveer 3 tot 7 dagen de tijd nodig om in te werken. Het effect houdt zo’n 3 tot 5 maanden aan.

Voor en na

FAQ

Hoe lang duurt het voordat Botox werkt?

Enkele dagen na een behandeling begint de Botox te werken. Na twee weken is het effect optimaal.

Is een Botox behandeling pijnlijk?

De meeste mensen ervaren een Botox behandeling niet als pijnlijk en omschrijven het als een kort prikje. De vloeistof kan kort eventjes prikken. Botox wordt met een heel klein dun naaldje geïnjecteerd in de huid. Na de behandeling kan de huid oppervlakkig wat gevoelig zijn.

Wanneer is Botox uitgewerkt?

Gemiddeld houdt het effect van Botox drie tot vijf maanden aan. Vaak is het zo dat na meerdere behandelingen het effect langer aanhoudt. Om het gewenste resultaat te behouden is het nodig de behandeling weer te herhalen.

Wat is Botox?

Iedereen is tegenwoordig wel bekend met de term Botox. Toch bestaan er veel misverstanden over
Botox. Wat is Botox nu precies en welke rimpels kunnen nu behandeld worden met Botox? Botox is
een gezuiverde vorm van Botuline Toxine. Dit eiwit, dat geproduceerd wordt door een bacterie,
vermindert de activiteit van spieren. Botox is zeer veilig en wordt al sinds de jaren 90 succesvol
gebruikt om spier gerelateerde rimpels in het gezicht te behandelen. Voorbeelden hiervan zijn de
fronsrimpel, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes (lachrimpels). Botox zorgt ervoor dat de spieren
ontspannen, de huid gladder wordt en rimpels verdwijnen. Bij Kliniek Vrijdag voeren we al jaren
dagelijks behandelingen met Botox uit. Onze artsen behoren tot de meest ervaren cosmetisch artsen
van Nederland.

Hier vind je ons:

Kliniek Vrijdag
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 - 0042701
E: info@kliniekvrijdag.nl