zorgkaart
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 6 reviews op Zorgkaart Nederland
Feedback company reviews
Onze kliniek ontvangt een 9.1 uit 394 reviews op Feedback Company

Wat is het?

Heb jij chronisch last van nekpijn en/of schouderpijn? Dat kan heel vervelend zijn. Een Traptox behandeling is dan misschien iets voor jou.

Wat is nek-/schouderpijn?

Chronische nek- en schouderpijn kenmerkt zich door aanhoudende of terugkerende pijn in de nek en schouders, stijfheid en verminderde bewegingsvrijheid, hoofdpijn, gevoelloosheid, tintelingen of zwakte in de armen bij bepaalde zenuwgerelateerde aandoeningen.

nekpijn schouderpijn traptox behandeling botox

Hoe ontstaat chronische nek-/schouderpijn?

  • Slechte houding: Overmatige spanning in de nek- en schouderspieren, veroorzaakt door stress, slechte houding of repetitieve bewegingen, kan leiden tot chronische pijn.
  • Slijtage van gewrichten: Artrose of andere degeneratieve gewrichtsziekten kunnen de gewrichten in de nek en schouders aantasten, wat resulteert in pijn en stijfheid.
  • Trauma: Ongevallen, zoals auto-ongelukken of valpartijen, kunnen letsel aan de nek- en schouderregio veroorzaken, wat resulteert in langdurige pijn.

Hoe kan Botox helpen?

Botox werkt door de zenuwsignalen naar de spieren te blokkeren, waardoor de spieren ontspannen. In het geval van nek- en schouderklachten kan dit resulteren in verlichting van spierspanning, verminderde pijn en een verbetering van de algehele mobiliteit. Het effect houdt tussen de 3 en 6 maanden aan.

Behandeling

Nek-/Schouderpijn behandelen met Botox

Een Botox-behandeling voor de nek en schouders begint altijd met een consult met onze cosmetisch arts. Tijdens dit consult zal de arts jouw wensen en verwachtingen met je bespreken en de specifieke klachten evalueren.

De behandeling zelf omvat het injecteren van kleine hoeveelheden Botox in de spieren van de nek en schouders. De injecties zijn meestal relatief pijnloos, maar sommige patiënten kunnen een lichte irritatie ervaren. Het effect van de behandeling is niet onmiddellijk merkbaar en ontwikkelt zich in de dagen na de injectie.

Hoe lang houdt het effect aan?

Over het algemeen houden de effecten van Botox ongeveer tussen de drie en zes maanden aan. Hierna kun je opnieuw voor een behandeling komen.

Wat doet de behandeling voor jou?

Cliënten die je voor zijn gegaan geven aan dat de nek-/schouderpijn flink afneemt. Regelmatig horen wij de vergelijking met het gevoel net gemasseerd te zijn, wat maandenlang aanhoudt.

Advies voor een Botox behandeling tegen hoofdpijn

Wanneer je last hebt van (spannings-)hoofdpijn of migraine-aanvallen, dan kan een behandeling met Botox soms uitkomst bieden. Botox is eventueel een optie wanneer je de medicatie tegen migraine niet goed tolereert, of wanneer medicatie niet voldoende effect heeft.

Advies VÓÓR een Botox behandeling

Medicatie
Om de (toch al kleine) kans op blauwe plekjes te verkleinen, adviseren wij om (indien mogelijk en in overleg met jouw arts) te stoppen met alle bloedverdunnende medicijnen zoals Ibuprofen, Ascal en Naproxen.

Zwangerschap
Wij kunnen je helaas niet behandelen als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Alcohol
Wij raden af om in de 24 uur voorafgaand aan de behandeling alcohol te drinken.

Voor en na

Nazorg

Advies NA een Botox behandeling

Je mag direct na de behandeling weer alle dagelijkse activiteiten hervatten, maar het is wel verstandig om de volgende punten in acht te nemen:

Liggen / slapen
Wij raden je af binnen 1 uur na de behandeling te gaan liggen en/of slapen.

Zonnebaden / zonnebank
Voorkom de eerste 48 uur directe zon op het behandelde gebied. Gebruik daarnaast een sunblock met minstens SPF 30. Wij raden je aan om de eerste 48 uur na de behandeling met Botox niet onder de zonnebank te gaan.

Sporten
Wij raden af om de eerste 24 uur na een Botox behandeling (intensief) te sporten.

Drukverhogende activiteiten vermijden
Het is belangrijk dat je de eerste dagen na de behandeling druk op het behandelde gebied zoveel mogelijk vermijdt (zwaar tillen en/of krachttraining).

Ooglidcorrectie
Tussen 2 weken voor en 4 weken na een ooglidcorrectie raden wij aan om geen Botox te gebruiken.

Sauna
Wij raden saunabezoek af gedurende de eerste 1 à 2 weken na een Botox behandeling.

Masseren / fronsen
De eerste 24 uur na een Botox behandeling het behandelde gebied NIET masseren. Wel kun je het eerste uur proberen de behandelde spieren aan te spannen om te zorgen dat de Botox beter opgenomen wordt.

Schoonheidsspecialiste
De eerste 1 à 2 weken na een behandeling met Botox raden wij andere gezichtsbehandelingen af, zoals: peelings, scrubs, microdermabrasie, laserbehandelingen en massages.

Vliegtuig
Wij raden het af om in de eerste 24 uur na een behandeling met Botox een lange vliegreis te maken.

Hier vind je ons:

Kliniek Vrijdag
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 - 0042701
E: info@kliniekvrijdag.nl