Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.1 uit 392 reviews

Baby Botox

Baby Botox is een term die wordt gebruikt om een ​​subtiele vorm van botox-behandeling te beschrijven.

Wat is het?

baby botox voorhoofd

Baby Botox is een term die wordt gebruikt om een ​​subtiele vorm van botox-behandeling te beschrijven, gericht op het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, maar met behoud van natuurlijke expressie. In tegenstelling tot de traditionele botox-behandeling, waarbij grotere hoeveelheden van het botulinumtoxine-type A worden gebruikt, worden bij baby Botox kleinere hoeveelheden gebruikt.

Bij baby Botox worden de injecties op strategische punten geplaatst om de spieractiviteit te verminderen en de vorming van rimpels te voorkomen, zonder de gezichtsuitdrukkingen volledig te bevriezen. Het doel is om een ​​subtiele verjonging te bereiken met behoud van natuurlijke bewegingen en expressie.

De meest voorkomende toepassingen van baby Botox zijn gericht op het verminderen van fijne lijntjes rond de ogen, zoals kraaienpootjes, en op het voorhoofd. Het kan ook worden gebruikt om de lijntjes rond de mond, de zogenaamde “rokerslijntjes”, te verzachten.

Behandeling

De procedure voor baby Botox is vergelijkbaar met die van traditionele botox-behandelingen. Onze cosmetisch arts voert de behandeling uit door kleine hoeveelheden botox met behulp van een fijne naald in de spieren te injecteren. Het hele proces duurt meestal slechts enkele minuten en vereist geen verdoving.

Het effect van baby Botox is tijdelijk, meestal blijft het resultaat zichtbaar gedurende drie tot zes maanden. Na deze periode zal de spieractiviteit geleidelijk herstellen en kunnen de rimpels terugkeren.

Voor en na

voor en na voorhoofd baby botox

Nazorg

Advies VÓÓR een Botox behandeling

Medicatie
Om de (toch al kleine) kans op blauwe plekjes te verkleinen, adviseren wij om (indien mogelijk en in overleg met jouw arts) te stoppen met alle bloedverdunnende medicijnen zoals Ibuprofen, Ascal en Naproxen.

Zwangerschap
Wij kunnen je helaas niet behandelen als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Alcohol
Wij raden af om in de 24 uur voorafgaand aan de behandeling alcohol te drinken.

Advies NA een Botox behandeling

Je mag direct na de behandeling weer alle dagelijkse activiteiten hervatten, maar het is wel verstandig om de volgende punten in acht te nemen:

Liggen / slapen
Wij raden je af binnen 1 uur na de behandeling te gaan liggen en/of slapen.

Zonnebaden / zonnebank
Voorkom de eerste 48 uur directe zon op het behandelde gebied. Gebruik daarnaast een sunblock met minstens SPF 30. Wij raden je aan om de eerste 48 uur na de behandeling met Botox niet onder de zonnebank te gaan.

Sporten
Wij raden af om de eerste 24 uur na een Botox behandeling (intensief) te sporten.

Drukverhogende activiteiten vermijden
Het is belangrijk dat je de eerste dagen na de behandeling druk op het behandelde gebied zoveel mogelijk vermijdt (zwaar tillen en/of krachttraining).

Ooglidcorrectie
Tussen 2 weken voor en 4 weken na een ooglidcorrectie raden wij aan om geen Botox te gebruiken.

Sauna
Wij raden saunabezoek af gedurende de eerste 1 à 2 weken na een Botox behandeling.

Camouflage
Wanneer na de behandeling een blauw plekje verschijnt kun je een camouflagecrème of make-up gebruiken, dat heeft geen nadelig effect op de behandeling.

Masseren / fronsen
De eerste 24 uur na een Botox behandeling het behandelde gebied NIET masseren. Wel kun je het eerste uur proberen de behandelde spieren aan te spannen om te zorgen dat de Botox beter opgenomen wordt.

Schoonheidsspecialiste
De eerste 1 à 2 weken na een behandeling met Botox raden wij andere gezichtsbehandelingen af, zoals: peelings, scrubs, microdermabrasie, laserbehandelingen en massages.

Vliegtuig
Wij raden het af om in de eerste 24 uur na een behandeling met Botox een lange vliegreis te maken.

Hier vind je ons:

Kliniek Vrijdag
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 - 0042701
E: info@kliniekvrijdag.nl