Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.1 uit 392 reviews

Neus

Stoor jij je wel eens aan je neus? Wellicht is een behandeling met filler iets voor jou.

Wat is het?

Stoor jij je wel eens aan de vorm van je neus? Iedereen heeft onvolkomenheden zoals deukjes, bobbels, oneffenheden en niet volledige symmetrie. Een behandeling met een injectable filler kan het contour van jouw neus continu maken.

De redenen waarom mensen kiezen voor een fillerbehandeling van de neus kunnen variëren. Enkele veelvoorkomende redenen zijn:

  1. Neusbrugversteviging: Sommige mensen hebben een lage of zwakke neusbrug die ze willen verhogen of verstevigen. Door fillers op strategische punten in de neusbrug te injecteren, kan de neus een meer gedefinieerde en evenwichtige uitstraling krijgen.
  2. Neuscorrectie zonder chirurgie: Voor degenen die kleine onvolkomenheden aan de neus willen aanpakken, zoals een scheve neusbrug of kleine deukjes, kan een niet-chirurgische neuscorrectie een goede optie zijn. Fillers kunnen worden gebruikt om oneffenheden glad te strijken en de vorm van de neus te verbeteren, zonder dat daarvoor een operatie nodig is.
  3. Camoufleren van een bult op de neus: Sommige mensen voelen zich zelfbewust over een bult of hobbeltje op hun neus. Met behulp van fillers kan de neus zodanig worden gevormd dat de bult minder opvalt en een rechter profiel ontstaat.

Behandeling

Injectable fillers ofwel natuurlijke, afbreekbare vulmiddelen, zijn er in verschillende dikten, maar hebben met elkaar gemeen dat ze geschikt zijn om oneffenheden te corrigeren. Voor de behandeling van je neus gebruikt onze Cosmetisch Arts in het algemeen een dikker vulmiddel om bijvoorbeeld je neusbrug rechter te maken. Het kan zijn dat daardoor je neus ook minder groot lijkt. Ook is het mogelijk een iets naar beneden wijzende neuspunt weer naar boven te laten wijzen, dus te liften.

Resultaat van de neusbehandeling

Het resultaat is afhankelijk van jouw anatomie en het geschetste verwachtingspatroon. Geen neus is hetzelfde. De fillers worden op precies de juiste plaats onder je huid aangebracht met kleine injecties en het effect van je behandeling is meteen zichtbaar. Omdat in de neus zich geen mimische spieren bevinden, blijft de injectable filler relatief lang zichtbaar. Je kunt uitgaan van 14 tot 18 maanden.

Voor en na

Nazorg

Advies VÓÓR een filler behandeling

Medicatie
Om de (toch al kleine) kans op blauwe plekjes te verkleinen, adviseren wij om (indien mogelijk en in overleg met je arts) te stoppen met alle bloedverdunnende medicijnen zoals Ibuprofen, Ascal en Naproxen.

Alcohol

Wij raden af om in de 24 uur voorafgaand aan de behandeling alcohol te drinken.

Advies NA een filler behandeling

Je mag direct weer alle dagelijkse activiteiten hervatten, maar na de behandeling is het wel verstandig om de volgende punten in acht te nemen:

Liggen / slapen
Liggen en/of slapen mag direct na de behandeling.

Zonnebaden / zonnebank
Voorkom de eerste week directe zon op het behandelde gebied. Gebruik daarnaast een sunblock met minstens SPF 30.
Wij raden je aan om de eerste week na een behandeling met fillers niet onder de zonnebank te gaan.

Sporten
Sporten mag direct na een fillerbehandeling weer.

Sauna
Wij raden saunabezoek af gedurende de eerste 1 à 2 weken na een filler behandeling.

Camouflage
Wanneer na de behandeling een blauw plekje verschijnt kun je een camouflagecrème of make-up gebruiken, dat heeft geen nadelig effect op de behandeling.

Koelen
Koelen, bijvoorbeeld met een coolpack, kan helpen bij eventuele zwelling of ter voorkoming hiervan.

Masseren
Wij raden je af om na een behandeling met fillers het behandelde gebied te masseren. Een klein bobbeltje mag je de volgende dag wegmasseren, mocht dat aan de orde zijn.

Schoonheidsspecialiste
Wij raden de eerste 2 weken na een behandeling met fillers de volgende behandelingen in het behandelde gebied af: peelings, gezichtsscrubs, microdermabrasie, laser en bindweefselmassages.

Hier vind je ons:

Kliniek Vrijdag
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

T: +31 (0)88 - 0042701
E: info@kliniekvrijdag.nl