Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.1 uit 386 reviews

Waar wordt botox van gemaakt

Waar wordt Botox van gemaakt?

Botulinetoxine, in cosmetische klinieken vaak Botox genoemd, wordt gemaakt uit het clostridium botulinum organisme, een natuurproduct dat zich bevindt in bossen, in meren en in kustwateren.

Het effect van Botox veroorzaakt een vermindering in spiercontractie, waardoor al decennia vele neurologische patiënten zijn geholpen. In veel kleinere doseringen wordt het product esthetisch toegepast.

Botulinetoxine type A is de werkzame stof van de preparaten in de werkzame stof.  Het toxine wordt o.a. door Allergan, Ipsen en Merz geproduceerd.

Deze middelen worden in de geneeskunde gebruikt voor verschillende indicaties, zoals bepaalde vormen van dystonie (voorkomen van onwillekeurige spasmen), hyperhidrose (overmatig transpireren), migraine en in onderzoek bij bijvoorbeeld kringspier of plas problematiek (urologie). Het wordt toegediend door middel van een plaatselijke injectie. Botuline wordt in de geneeskunde tevens door neurologen en revalidatieartsen gebruikt om spastische spieren te laten ontspannen, bijvoorbeeld bij patiënten die een hersenberoerte hebben gehad.

Cosmetische toepassing Botox

Een ander toepassingsgebied is de cosmetische chirurgie. Botox wordt toegepast om de aangezichtsspieren selectief tijdelijk te uit te schakelen en zodoende rimpelvorming te onderdrukken. Zo’n behandeling behoudt haar werking gedurende ca. 3-6 maanden. Toediening mag in Nederland alleen worden gedaan door artsen, maar dit hoeft niet in een ziekenhuis te gebeuren. Cosmetische behandelingen worden dan ook vaak uitgevoerd in privéklinieken, zoals Kliniek Vrijdag.