Feedback company reviews
Onze kliniek ontvangt een 9.1 uit 394 reviews op Feedback Company

gummy smile tandvleeslach dankbare behandeling

Tandvleeslach of Gummy smile: een dankbare behandeling

Botox wordt vooral met rimpel behandelingen geassocieerd. De gunstige werking van Botox op rimpels werd echter pas in 1987 voor het eerst beschreven.

Het bleek een onverwachte, gunstige bijwerking te zijn van behandeling tegen spierspasmen (blepharospasmen) van het oog. Sindsdien voeren rimpel behandelingen de boventoon bij het gebruik van Botox. Toch behandelen we ook nog regelmatig met botox tegen migraine, tandenknarsen, overmatig transpireren of een tandvleeslach.

Tandvleeslach

Bij een tandvleeslach of “gummy smile” is het tandvlees zichtbaar tijdens het lachen. Soms kan dit je zelfvertrouwen behoorlijk aantasten. Hierdoor lachen veel mensen met een gummy smile bijvoorbeeld met de hand voor de mond. Dit terwijl het probleem eenvoudig is op te lossen. Twee spiertjes boven de lip zijn bij een gummy smile overactief. De musculus levator labi superiores en de zygomaticus minor trekken de bovenlip dan te veel omhoog. Door deze spiertjes met Botox te behandelen trekt de lip minder omhoog en blijft je tandvlees bedekt.

Voor en na gummy smile

Naar schatting heeft 14 procent van de vrouwen en 7 procent van de mannen een gummy smile. Hoewel niet iedereen er last van heeft kan het iemands leven behoorlijk beperken. In dat geval is een behandeling zeker de moeite waard.

Weinig risico

De kans op blauwe plekken is vrijwel nihil. Wel moet je met Botox altijd voorzichtig zijn om niet te overdoseren. Voor het beste en het meest natuurlijke resultaat kun je beter met weinig beginnen. Zo kan je de lip tot op precies de juiste hoogte laten zakken.

Lachen is gezond. Daar moet je niet bij na hoeven denken. Boek nu een afspraak.