Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.1 uit 386 reviews

Medische toepassing Botox

Medische toepassing Botox

Botuline toxine wordt al vele jaren succesvol toegepast bij vele medische specialismen. Urologie maakt er gebruik van bij blaasproblematiek. Neurologie bij bepaalde spasmen. Dermatologie bij hyperhidrosis. Wat betekent dit voor cosmetische toepassingen?

Bij medische behandelingen worden zomaar 175 units Botox gebruikt. Om dat in perspectief te plaatsen; bij een behandeling van de fronsrimpel worden meestal 25 units gebruikt. Enorm veel mensen gebruiken al jaren lang Botox, bijvoorbeeld tegen een overactieve blaas. Het is een product dat al vele jaren veilig wordt gebruikt, waar enorm veel onderzoek naar is gedaan.

Botuline toxine is een medicinale stof. De werking van Botox kun je vergelijken met de werking van een telefoonlijn. Middels een injectie wordt de telefoonlijn tijdelijk uitgeschakeld; de spieren zijn volkomen ontspannen. Bij een overactieve blaasspier of een spasme kun je je voorstellen dat het fijn is de spieren te ontspannen.

Zo ook voor de fronsrimpel of andere storende rimpels. Het is fijn om te ontspannen. Wanneer dat ene spiertje niet meer samentrekt, wordt lokaal ook de rimpel niet meer zichtbaar. De rimpel ontwikkelt zich dus ook niet dieper.

Botox wordt heel lokaal gebruikt. Na een injectie is de volledige mimiek nog zichtbaar, alleen de ene rimpel niet meer!

Bij Kliniek Vrijdag kun je terecht voor de medische Botox behandelingen tegen migraine, tandenknarsen, of overmatig zweten.