Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.1 uit 386 reviews

vermoeide ogen

Last van vermoeide ogen

Vermoeide ogen kunnen ontstaan door overhangende huid bij de bovenoogleden of laagstaande wenkbrauwen, maar ook door donkere kringen / wallen bij de onderoogleden.

De donkere kringen kunnen eventueel worden weggewerkt door middel van fillers. Een correctie van de bovenoogleden kan operatief, met een ooglidcorrectie.

Overhangende oogleden

Een bovenooglidcorrectie is de meest voorkomende ooglidcorrectie. Overtollig huid- en vetweefsel van de bovenoogleden wordt hierbij nauwkeurig verwijderd. De incisie wordt precies in de oogplooi gesloten, zodat deze later niet meer zichtbaar is. Soms is het daarnaast ook nodig om de verslapte spieren mee te corrigeren bij zogenoemde ooglid ptosis.

Bij een (laterale) wenkbrauwlift wordt middels een sneetje in de haargrens een stukje overtollige huid verwijderd. Vervolgens wordt de wenkbrauw gelift, zodat er een natuurlijke en frisse oogopslag ontstaat.

Of je in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie of een wenkbrauwlift, is op indicatie van de plastisch chirurg.

Botox tegen hangende oogleden

Regelmatig komt het voor dat er geen sprake is van overhangend boven ooglid (blepharochalasis) of van een operatieve indicatie tot een wenkbrauwlift. Toch zijn er klachten (vermoeid gevoel, hoofdpijn). De oorzaak kan zijn dat je een actief voorhoofd hebt. Continu compenseren, fronsen, compenseren, fronsen, etc.

Veel van deze klachten zijn te corrigeren met botuline toxine. Met enkele kleine prikjes ontstaat er een ontspannen voorhoofd, waarbij de wenkbrauwen heel subtiel minimaal gelift kunnen worden.