Feedback company reviews
Onze kliniek ontvangt een 9.1 uit 394 reviews op Feedback Company

Botox voor mannen

Ook mannen hebben de botuline toxine behandeling ontdekt. Zij willen er wat jonger, fitter en minder gestrest uitzien. Wat is het verschil tussen Botox voor mannen en vrouwen?

Mannen kiezen vaker alleen voor het gebied van de fronsrimpel en ontspannen wenkbrauwen. Daardoor ontstaat een open, ontspannen blik. Een behandeling zonder dat iemand ziet dat je hebt gekozen voor een cosmetische behandeling. Onder zakenmannen en BN’ers, maar ook onder voetbaltrainers, acteurs en (oud-) Formule 1 coureurs maakt een groot deel gebruik van injectables om er goed uit te zien.

Botox behandeling voor mannen

Een Botox behandeling kan zowel een behandeling zijn om rimpelvorming te voorkomen, als om bijvoorbeeld migraineovermatig transpireren en tandenknarsen te voorkomen. Een Botox behandeling is een behandeling met botuline toxine type A. Botox is een merk, andere botuline toxine merken zijn Vistabel, Azzalure, Dysport en Bocouture. Dit artikel gaat over de cosmetische mogelijkheden van Botox.

Rimpels ontstaan met name op plaatsen in het gezicht waar de mimiek het sterkst is. Een Botox behandeling zorgt ervoor dat de spieren minder samen trekken en de huid gladder wordt. Na een Botox behandeling behoud je bij professioneel gebruik jouw natuurlijke uitstraling, waarbij het gezicht zachter en jonger wordt. De rimpel verdwijnt, de blik wordt weer open en ontspannen; zonder dat je er anders uit gaat zien.

Verschil in behandeling voor mannen

Mannen hebben een andere huidstructuur, anatomie, spieropbouw dan vrouwen. Het is belangrijk dat de cosmetisch arts ervaring heeft in de behandeling van mannen. Wanneer de spierontwikkeling sterker is, kan het zijn dat iets meer botuline toxine noodzakelijk is. Wanneer de wenkbrauwen ‘streng’ of erg laag staan, idem dito.

Mannen willen over het algemeen de karakteristieke uitstraling houden. Zij willen er wat jonger, fitter en minder gestrest uitzien. Een open, ontspannen blik, zonder dat iemand ziet dat je hebt gekozen voor een cosmetische behandeling. Daar moet rekening mee worden gehouden tijdens de behandeling.

Wat is Botox?

Botuline toxine wordt al sinds jaar en dag veilig gebruikt in de medische en cosmetische wereld. Medisch wordt botuline toxine toegepast om spier-spasmen te minimaliseren, voor neurologische en urologische toepassingen. Botuline toxine is een natuurproduct. Het wordt gewonnen uit Clostridium botulinum.

Sinds meer dan 20 jaar is het gebruik wereldwijd enorm toegenomen. Dit is vooral te danken aan de doeltreffendheid van het product.

Werkingsduur van Botox

Bij Kliniek Vrijdag is de ervaring dat een Botox behandeling een werkingsduur heeft van 3-5 maanden. Deze werking kan per kliniek, dokter en cliënt verschillen. Het hangt namelijk af van de kwaliteit van het merk botuline toxine, de kwaliteit van injecteren (juiste plek, verdeling, etc) en de spierkracht en mate van rimpels bij de cliënt.

Wanneer je vaker bent behandeld houdt het product langer zijn werking. Het effect van de behandeling start 48 uur na de injectie met de werking. Na 10 tot 14 dagen is de werking optimaal. Het effect van Botox houdt drie tot zes maanden aan. Bij regelmatige behandeling met Botuline toxine blijft de werking langer. Het resultaat van Botox is nooit blijvend.

Hoe ziet een Botox behandeling er uit?

Wanneer je interesse hebt in een Botox behandeling kun je een vrijblijvend consult plannen met één van de Kliniek Vrijdag cosmetisch artsen. Mocht je in aanmerking komen voor een behandeling, en je wilt dit direct na een consult, dan kan dat.

De behandeling duurt 10-15 minuten. De juiste dosering botuline toxine wordt in een steriele omgeving met een zeer dunne naald op de juiste plek ingespoten. In de dagen erna ontspant de spier zich, trekt niet meer samen om een rimpel te worden.

Het is een zogeheten ‘lunchtime’ treatment, je kan na een behandeling je dagelijkse bezigheden weer vervolgen. Uitgebreide nazorg informatie kunt u hier teruglezen.