Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.1 uit 386 reviews

Botox behandeling in leiden

Botox behandeling Leiden

Kliniek Vrijdag is in Botox behandelingen gespecialiseerd. Wij zijn gevestigd in Leiden, nabij de Churchilllaan en de A4. Ons medisch team bestaat uit ervaren cosmetisch artsen onder leiding van plastisch chirurg Duco van den Broecke.

De locatie is een prachtig modern ingericht pand aan de Mary Beystraat. Het intakegesprek is altijd met de behandelend arts. Zo heb je alle gelegenheid om al jouw vragen te stellen aan de cosmetisch arts.

Botox behandeling Leiden: Welke rimpels worden behandeld?

Rimpels ontstaan met name op plaatsen in het gezicht waar de mimiek het sterkst is. De geïnjecteerde Botox zorgt ervoor dat de spieren minder samen trekken, en de huid gladder wordt. Bij professioneel gebruik wordt de natuurlijke uitstraling behouden, terwijl het gezicht zachter en jonger wordt.

Wat is Botox?

Botuline toxine (Botox behandeling) wordt al sinds jaar en dag veilig gebruikt in de medische en cosmetische wereld. De gebruikte middelen staan bekend onder de namen Botox Cosmetic, Bocouture, Azzalure en Vistabel. Medisch wordt botuline toxine toegepast om spier-spasmen te minimaliseren, voor neurologische en urologische toepassingen. Ook voor het behandelen van tandenknarsen in de slaap (waardoor tandslijtage en hoofdpijnklachten kunnen ontstaan), migraine en overmatig transpireren wordt veelvuldig botuline toxine gebruikt.

Sinds meer dan 20 jaar is het gebruik wereldwijd enorm toegenomen. Dit is vooral te danken aan de doeltreffendheid van het product.

Ontspannen zonder rimpels

In heel andere dosis wordt botox cosmetisch toegepast om zeer selectief mimische eigenschappen te minimaliseren en zodoende rimpelvorming te onderdrukken. Een botuline toxine behandeling behoudt haar werking gedurende ca. 3-6 maanden. De meest voorkomende behandelindicatie is de fronsrimpel. Naast dat het de frons “glad strijkt” biedt het de cliënten ook een ontspannen gevoel. Het drukkende gevoel op de ogen zal verdwijnen.

Preventief tegen rimpels?

Botuline toxine heeft ook preventieve eigenschappen. Rimpels ontstaan door mimiek, zoals lachen, huilen, boos kijken, verbaasd zijn, enzovoort. Bij elke mimische beweging ontstaat er een ‘vouw’ in de huid. Deze vouw herstelt zich bij jonge mensen vanzelf dankzij voldoende collageen en elastine in de huid. Na verloop van tijd blijven er eerst lijntjes zichtbaar, die zich in de loop der jaren ontwikkelen tot rimpels.

Toediening mag in Nederland alleen worden gegeven door artsen, het is echter raadzaam voor een ervaren cosmetisch arts of plastisch chirurg te kiezen. Meer over onze ervaren cosmetisch artsen lees je hier.

Wij gebruiken botuline toxine (in de volksmond “Botox”) onder andere voor de volgende behandelingen:

Botuline toxine behandelingen

Cosmetisch artsen en behandelingen met Botox en fillers

Niet elke arts is gelijk. Het toepassen van Botox en fillers is een gerespecteerde medische specialisatie. Juist omdat het om een persoonlijke behandeling gaat, is het van cruciaal belang dat de kwaliteit van topniveau is. Bij ons werken uitsluitend loyale en zeer toegewijde cosmetisch artsen met vele jaren ervaring.

De expertise van de cosmetisch arts speelt een doorslaggevende rol. Als de injecties niet precies op de juiste plek worden toegediend of niet in de juiste huidlaag, kan het resultaat minimaal zijn, of er kan veel meer product nodig zijn dan nodig. Daarom adviseren wij altijd om te kiezen voor een ervaren cosmetisch arts.

Een vrijblijvend intakegesprek is zowel informatief als verhelderend. Dit persoonlijke gesprek voert u rechtstreeks met de cosmetisch arts.

Wat is het effect van Botox?

Botox fungeert als een spierontspanner. Met uiterste precisie wordt de juiste dosering Botox geïnjecteerd met een zeer dunne naald. Deze stof zorgt ervoor dat de spier zich ontspant en niet langer samentrekt om een rimpel te vormen. Het resultaat van de behandeling blijft doorgaans drie tot zes maanden zichtbaar. Na de eerste behandeling kan dit effect iets korter zijn, maar na latere behandelingen houdt het doorgaans langer aan.

Het effect van de behandeling wordt zichtbaar na een aantal dagen tot een week, en bereikt zijn optimale resultaat na twee weken.

Wat zijn de risico’s van een Botox behandeling?

Botuline toxine wordt veelvuldig toegepast in zowel de medische als de cosmetische wereld. Het is echter van essentieel belang dat dit product met de juiste dosering en op de juiste plaats wordt geïnjecteerd. Over het algemeen zijn er bij de behandeling weinig tot geen complicaties, gevaren of nadelen te verwachten, vooral gezien de lage dosering waarmee wordt gewerkt.

In zeldzame gevallen kan een injectie een tijdelijk ongewenst effect hebben, zoals bij de behandeling van een horizontale rimpel net boven de wenkbrauw met botuline toxine, wat kan resulteren in een tijdelijk ‘hangend’ ooglid.

De behandelend arts zal altijd zorgvuldig afwegen welke rimpels in aanmerking komen voor behandeling. Personen met een zenuw- of spieraandoening en zwangere vrouwen komen niet in aanmerking voor behandeling, dit is een voorzorgsmaatregel. Ongeveer 1 tot 2% van de mensen heeft antistoffen tegen botuline toxine, waardoor de behandeling geen of onvoldoende effect heeft bij hen.

Wat is het advies na behandeling?

In principe kun je direct weer je dagelijkse bezigheden hervatten. Wij adviseren echter wel om na een behandeling twee dagen niet intensief te sporten of naar de sauna te gaan. De eerste twee tot vier uur na een behandeling is het goed om veel te fronsen en veel te lachten, en niet te bukken of liggen.

Onze cosmetisch arts geeft tijdens het intakegesprek vrijblijvend behandeladvies. Je kunt door te bellen naar 088-0042701, of online, een afspraak maken.

Resultaat na een Botox behandeling Leiden?

Voorbeelden van resultaat na een Botox behandeling zijn:

frons voor en na foto botox

voor en na voorhoofd baby botox

Intakegesprek voor een Botox behandeling?

Het intakegesprek wordt altijd gevoerd met de behandelend arts, waardoor je de gelegenheid hebt om al je vragen aan de specialist te stellen.

Elke arts is uniek, vooral als het gaat om het toepassen van Botox en injectables, wat een erkende medische specialisatie is. Juist omdat dit een persoonlijke behandeling betreft, is het van vitaal belang dat de kwaliteit ongeëvenaard is. Bij ons werken uitsluitend toegewijde artsen met jarenlange ervaring.

De meeste mensen komen naar ons met klachten zoals het hebben van last van een fronsrimpel, altijd een bozige uitstraling, een gespannen gevoel in het voorhoofd, of het ervaren van vermoeidheid. Daarnaast zijn er velen die simpelweg willen dat hun fronsrimpel, kraaienpootjes en andere rimpels minder opvallend zijn.

Hoe lang blijft het resultaat van een Botox behandeling?

Het resultaat na een eerste behandeling houdt tussen de drie en zes maanden aan. Hoe vaker je een gebied behandeld, hoe langer de effecten aanhouden. Dit omdat de geïnjecteerde spiertjes niet meer gewend zijn om gebruikt te worden.

Een intakegesprek is vrijblijvend en informatief.

Botox behandeling bij Kliniek Vrijdag Leiden

Bij Kliniek Vrijdag plaatsen onze cosmetisch artsen jouw wensen en het bereiken van een prachtig, natuurlijk resultaat altijd bovenaan hun prioriteitenlijst. Bovendien is onze kliniek gecertificeerd en voldoet ze aan alle voorschriften met betrekking tot cosmetische behandelingen.

Navigeer naar onze Botox pagina voor meer  informatie over de behandelingen van onze kliniek.

Meer informatie over onze prijzen vind je hier.

Onze cosmetisch artsen

Bekijk hier het team van Kliniek Vrijdag