zorgkaart
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 6 reviews op Zorgkaart Nederland
Feedback company reviews
Onze kliniek ontvangt een 9.1 uit 394 reviews op Feedback Company

Angst voor een cosmetische behandeling of injectables?

Wij zien zeer veel cliënten die geïnteresseerd zijn in een cosmetische behandeling. Vaak zijn mensen aanvankelijk wat gereserveerd hierover. Wat zijn de meest voorkomende belemmeringen?

  1. Angst voor een onnatuurlijk resultaat
  2. Bang zijn dat je omgeving over je gaat roddelen
  3. De veronderstelling dat cosmetiek alleen iets is voor vrouwen
  4. Angst voor naalden / pijn / hersteltijd
  5. De kosten van de cosmetische behandelingen

Bovenstaande vragen zijn begrijpelijk en sommige ook gegrond. Het blijven medische behandelingen, waarin je niet over één nacht ijs moet gaan. Maar laten we in deze blog kijken naar de andere kant. Wat is er tegen bovengenoemde punten in te brengen?

Waarom wel een cosmetische behandeling?

Tegenwoordig is het steeds minder een taboe om cosmetische ingrepen te ondergaan. Duizenden mensen laten zich dagelijks behandelen. Een laserbehandeling voor een jonge en gezonde huid, een Botox behandeling voor een frisse blik, een filler behandeling tegen rimpels en een dunner wordende huid, of om vollere lippen te creëren.

Behandeling met filler (voor en na)

Angst voor een onnatuurlijk resultaat
Bedenk een BN’er (vrouwen én mannen), en bijna allemaal hebben zich laten behandelen. Ook de BN’ers waarvan je het niet verwacht. Royals? Ook die, ja. Zien die er onnatuurlijk uit? Of vaak juist bovengemiddeld mooi voor de leeftijd?

Vaak denken mensen aan de paar opvallende verschijningen waarbij veel te ver is gegaan. Laat je hier dus niet door afschrikken. Als een behandeling met injectables goed is gedaan, zie je niet dat er aan een gezicht is gesleuteld.

Bang zijn dat je omgeving over je gaat roddelen
Het is logisch dat je niet wilt dat mensen over je gaan roddelen. Het zal je echter verbazen hoe weinig mensen het gaan zien dat je een behandeling met Botox of filler hebt gehad. Waarschijnlijk krijg je eerder complimenten in de trant van “wat zie je er goed uit”.

Veel mensen hebben het over mooi ouder worden, anti-rimpel crèmes en schoonheidsbehandelingen. Waarom zouden we dan niet open zijn over injectables?

De veronderstelling dat cosmetiek alleen iets is voor vrouwen
Ruim 30% van onze cliënten bestaat uit mannen. Van zakenmannen tot studenten, er komt van alles voorbij. De gemeenschappelijke deler is uiterlijke verzorging. Deze mannen hechten waarde aan hun uitstraling, en een onderhoudende Botox of filler behandeling draagt hier aan bij, net als een bezoek aan de sportschool bijdraagt aan een mooi lijf.

Angst voor naalden / pijn / hersteltijd
Angst voor naalden of pijn is begrijpelijk. Zeker als je nog nooit een Botox of filler behandeling hebt gehad, en dus niet weet wat je kunt verwachten. De meeste mensen voelen weinig van een behandeling. De naaldjes zijn zo dun dat het prikje zelf amper te voelen is. De vloeistof van Botox kan wel heel kort wat branderig zijn, maar dit is na een paar seconden weer verdwenen.

Op gevoelige delen van het lichaam, zoals de lippen, kan het wat meer pijn doen. Hiervoor hebben wij gelukkig een verdovende crème die we van tevoren aanbrengen op het te injecteren gebied. Zo blijft de behandeling comfortabel.

De kosten van de cosmetische behandelingen
De kosten van een behandeling kan een drempel zijn. Zeker gezien het feit dat je behandelingen moet herhalen.

Veel cliënten komen 2 à 3 keer per jaar. Een frons behandeling kost €169,- per keer. Meerdere keren per jaar je haar verven en knippen is vaak veel kostbaarder ;).

 

Hopelijk helpt dit artikel je ook op dit onderwerp weer wat te relativeren. Kom gerust langs voor een vrijblijvend consult. Wij staan graag voor je klaar.